Banner

Andrija Joksimović se pridružio bratu u Bakuu

Mladi libero naše odbojkaške reprezentacije novi član vicešampiona Azerbejdžana, Murov AZ Terminala

od admin
52 pregleda

Tri sedmice nakon što je tehničar crnogorske odbojkaške reprezentacije Marko Joksimović potpisao za šampiona Azerbejdžana, Azerail, u Baku će i njegov rođeni brat Andrija. Mladi libero, koji je u nedavnim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo debitovao za našu seniorsku selekciju, postao je novi član vicešampiona Azerbejdžana – Murov AZ Terminal.

“Murov AZ Terminal je već dugo godina u vrhu azerbejdžanske lige i uvijek se bori za trofeje. Njihova ambicija za narednu sezonu se poklopila sa mojim ambicijama. Takođe, sastavili su ekipu koja ima najviše ciljeve u narednoj sezoni, tako da mi nije bilo teško da se opredijelim za ovaj izazov”, kaže za Pobjedu Andrija Joksimović.

Marko i Andrija su do skoro, osim u reprezentaciji, igrali zajedno u Katar sport klubu, a od iduće sezone će biti rivali na terenu.

“Poslije mnogo godina treniranja i igranja zajedno, sigurno će biti čudno gledati brata kao svog protivnika, ali, svakako, ćemo biti jedan drugom podrška, iako u narednu sezonu obojica ulazimo sa najvećim mogućim ciljevima”, dodaje Andrija.

Mlađi od braće Joksimović je protiv Norveške i Češke, u prva dva meča kvalifikacija za EP, debitovao za seniorsku reprezentaciju, nakon staža u mlađim reprezentativnim selekcijama.

“S obzirom na to da sam debitant u seniorskoj reprezentaciji, mogu da budem zadovoljan svojim učinkom. Mnogo su mi pomogli stariji igrači svojim savjetima i ukazanim povjerenjem, na čemu sam im mnogo zahvalan.”

Crna Gora, nažalost, nije imala dobar start kvalifikacija, sa dva poraza je, praktično, ostala bez šansi da se plasira na Evropsko prvenstvo 2026. Godine.

“Ostaje žal za neiskorišćenim šansama u utakmicama sa Norveškom i Češkom, ali isto tako vjerujem da ćemo u bliskoj budućnosti zajedno rasti kao ekipa i doći u situaciju da napravimo dobar rezultat”, zaključio je Andrija Joksimović.

izvor: Pobjeda