Banner

Delić karijeru nastavlja u Domaljevcu

od Danilo
59 pregleda

Umjesto u Grčkoj, Jovan Delić će iduće sezone igrati u Bosni i Hercegovini, u ekipi Domaljevca. Delić je drugi dio prošle sezone proveo u Budućnosti, jer zbog teške povrede lakta u pripremnom nije uspio ni da debituje za Kifisijas, pa je odlučio da se kroz igranje u podgoričkom klubu vrati na teren, što mu je i uspjelo. Imao je ugovor sa sa grčkim Kifisijasom i za narednu sezonu, ali su dvije strane, ipak, odlučile da ne nastave saradnju, pa je Delić odlučio da pređe Domaljevac.

Domaljevac je prošle sezone bio treći u ligaškom dijelu prvenstva Bosne i Hercegovine, dok je u polufinalu plej-ofa zaustavljen od šampiona Radnika, a igrao je i finale Kupa BiH.

Delić je već dvije godine igrao u Bosni i Hercegovini, s velikim uspjehom, jer je od 2019. do 2021. godine nosio dres Mladosti iz Brčkog i osvojio dvije duple krune.

Ovaj 31-godišnji korektor, koji igra i na poziciji primača servisa, ponikao je u Budućnosti, ali je pažnju na sebe skrenuo u Studentskom centru, u kojem je proveo tri sezone, prije nego je otišao u srpski Đerdap, a potom Novi Sad, odakle se 2013. godine ponovo vratio u Budućnost.

Nakon sezone u Podgorici, Delić je ponovo otišao u Đerdap, a onda u Novi Pazar, gdje je proveo sezonu 2015/2016, prije nego je stigao u Bijelo Polje, u Jedinstvo, u kojem se igrao dvije sezone i osvojio dvije duple krune. Zahvaljujući tim rezultatima, 2017. i 2018. godine je izabran za najboljeg odbojkaša Crne Gore.

U sezoni 2018/19 je bio član Budve, sa kojom je, takođe, osvojio duplu krunu, a nakon Mladosti iz Brčkog je otišao u Švedsku, u Halmstad gdje je, takođe, osvojio šampionsku titulu. U pretprošloj sezoni igrao u Izraelu, u dresu Makabija Hašaron, a prvi dio prošle sezone je pauzirao zbog povrede.

Delić je sa seniorskom reprezentacijom Crne Gore Delić 2019. godine osvojio zlatnu medalju na Igrama malih zemalja Evrope u Budvi, a prošle godine je nastupio i na Evropskom prvenstvu, u grupi koja je igrana u Skoplju. Ove godine nije bio u sastavu selekcije koja je igrala dva meča u kvalifikacijama za EP.