Banner

Blažo Milić potpisao za češki Usti

od Danilo
45 pregleda

Nakon duple krune u dresu zagrebačke Mladosti, crnogorski odbojkaš Blažo Milić se odlučio za novi izazov u igračkoj karijeri. Ovaj 36-godišnji Nikšićanin je otišao u Češku, gdje će nositi dres češkog Ustija, koji je prošle godine u baražu sačuvao prvoligaški status. Inače, riječ je o klubu koji je tri puta bio šampion države u prošlom milenijumu (1996, 1998, 1999).

Blažo Milić je karijeru je počeo u rodnom Nikšiću, u Sutjesci, odakle je 2009. godine stigao u Studentski centar. Nakon dvije i po godine u podgoričkom klubu, i nakon nastupa za “Nikšić” i “Volley Star”, „otisnuo” se u inostranstvo, u Makedoniju (Škendija), gdje je proveo polusezonu. U ljeto 2012. je stigao u Budvansku rivijeru i ostao godinu, a onda opet otišao u inostranstvo, gdje je igrao Slovačkoj (Bratislava), Švajcarskoj (Nafels), Libanu, Grčkoj (Orestijada), Francuskoj (Narbon) i Rumuniji (Krajova). U sezoni 2018/19 je igrao za Budućnost, a onda tri sezone u Budvi, prije nego je treći put otišao u inostranstvo, prvo u izraelski Makabi Hišaron, pa onda u hrvatsku Mladost.

Milić, koji igra na poziciji srednjeg blokera, bio je dugogodišnji reprezentativac Crne Gore, i igrao je za seniorsku selekciju na sva tri evropska prvenstva. Nije bio u sastavu u ovogodišnjim mečevima kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Izvor: Pobjeda.me