Banner

Odbojkaši Mornara počeli sa pripremama za narednu sezonu, najavljuju borbu za titulu

od Danilo
72 pregleda

OK Mornar ove godine je najjači od osnivanja i smatram da imamo kvalitet čak i da se upustimo u borbu za titulu, kazao je gostujući u programu Radio Bara Ivan Dobrković, predsjednik i trener kluba.

“Sigurno da je cilj igrati sva finala, odnosno naći se u finalu domaćeg šampionata i Kupa. Momci već uveliko treniraju, kako naša omladinska škola koja skoro nije ni prestajala sa radom, jer smo nedavno došli sa priprema koje smo obavili na Palama. Što se tiče seniorske ekipe tu su svi momci iz prošle sezone izuzev Dragana Stojanovića koji se vratio u Sutjesku, a ovih dana smo dobli dva velika pojačanja. Novi članovi kluba su postali naši Barani, Stefan Radević, seniorski reprezentativac Crne Gore i donedavno član podgoričke Budućnosti i Lazar Cimbaljević koji je prošle sezone igrao u bjelopoljskom Jedinstvu. Moram se malo našalit i kazati da smo oslabili konkurente, a mi se osjetno pojačali. Tu je i dobro poznato ime iz prošle sezone, internacionalac Aleksandr Belnistki koji igra na pozijici korektora i koji je imao odličnu prošlu sezonu. Uz novajlije prije svih Radevića biće mu mnogo lakše da igra, a i napad će da bude daleko raznovrsni. Naravno biće tu prilike i za mlađe momke da pokažu svoj talenat, neki će dobijati šansu, a neki biti starteri”, kaže na početku razgovora zadovljni Dobrković i dodaje:

“Zaista ćemo imati konkurentnu ekipu, a eventualno uz još neko pojačanje, da li sada na početku sezone ili na polusezoni, mislim da imamo realne šanse da se borimo za oba finala. Pored ovih iskusnijih naravno da računamo i na naš podmladak, prije svega na Vasilija Androvića i Mihaila Grupkovića koji su nedavno sa kadetskom rerpezentacijom Crne Gore na Balkanijadi u Tirani osvojili srebrnu medalju i pokazali da se na njih u budućnosti ozbiljno može i mora računati. Naša kadetska ekipa je drugu godinu zaredom boravila i pripremila se na Palama, a raduje nas i činjenica da će momci igrati kadetsku ligu što je veliki pomak u odnosu na prethodne godine kada je bio turnirski sistem”, ističe Dobrković.

Ove sezone u Superligi biće sedam ekipa. Pored Mornara i Galeba, tu su Budva, Budućnost, Jedinstvo, Lovćen i Sutjeska.

“Raduje činjanica da nam se ponovo vraća Sutjeska u takmičenje, ali i činjenica da se širom Crne Gore aktiviralo nekoliko Škola odbojke, a od nedavno su krenule i komšije u Ulcinju. Imamo zaista dobru saradnju sa Ulcinjanima, koja je krenula tokom prošle sezone. Pionirski reprezentativac Crne Gore Vuk Odjanić je upravo kod nas stigao iz Ulcinja, tako da očekujemo za par godina još nekoliko momaka koji će moći da konkurišu za mjesto prije svega u mlađim selekcijama kluba. Od 1. septembra u klubu kreće i besplatna Škola odbojke (tri puta nedjeljno) za dječake 2012. godište i mlađe. Treniramo u sali Gimnazije “Niko Rolović” i sali “Poljoprivredne škole”. Seniori će zvanične utakmice igrati u dvorani “Topolica”, to je naš dom i ovom prilikom bih se zahvalio menadžmentu SRC “Bar” na čelu sa direktorom Božom Jankovićem koji nam uvijek maksimalno kao i svim sportistima izlaze  u susret”, ističe Dobrković.

Gosti naše informativne kuće bili su i kadetski odbojkaški rerpezentativci iz OK Mornar – primač Vasilije Andrović i tehničar Mihailo Grupković koji već dvije sezone skreću pažnju svojim igrama.  Ponikli u podmlatku ovog kluba, njihove igre nijesu ostale nezapažene i tokom ljeta nastupali su u dresu crnogorske kadetske reprezentacije na Balkanijadi u Albaniji, dok je njihov trener Ivan Dobrković bio u stručnom štabu reprezentacije. Srebrna medalja u Albaniji je podstrek kako za trenera tako i za njih.

Mihailo Grupković i Vasilije Andrović, foto: Radio Bar

“Zaista se dobro radi na svim nivoima u klubu. Što se tiče prvenstva, očekujemo dobru sezonu. Biće velika borba sa Budvanima koji su svakako prvi favorit za titulu. Nadam se uspješnoj sezoni, a za nas mlađe svaka utakmica je šansa i veliki uspjeh. Što se tiče reprezentacije, naravno da mi je bila čast i zadovoljtsvo što sam dobio poziv i što je već na prvom većem takmičenju stigla medalja. Ostaje žal za prvim mjestom, ali zaista u ovom trenutku Srbija je daleko ispred svih, ali smo zato protiv Albanije i Sjeverne Makedonije maksimalnim pobjedama pokazali da imamo kvalitet i u mlađim reprezentativnim selekcijama”, kazao je Vasilije Andrović.

Slično razmišlja i mlađani Grupković!

“Očekujem dobar rezultat u sezoni pred nama, jer smo značajno osvježili ekipu. Što se mene lično tiče, želja je prisutna i nadam se dobroj minutaži nas iz omladinskog pogona. Pred nama je sezona koju treba da iskoristimo na najbolji mogući način, a uz ogromnu podršku igrača i trenera u klubu očekujem dalji napredak. Igranje za reprezentaciju bilo je veliko iskustvo i zadovoljan sam što sam dobio priliku da pokažem zajedno sa momcima kvalitet na velikoj sceni. Utisci su zaista izvanredni, kvalitetno se radilo što će nam svakako dati još više elana za budućnost. Pored nas dvojice među 14 momaka u rerpezentaciji, bili su i Barani, Luka Lojić (sada član Budućnosti), te  Jovan Drešić i Ognjen Marstijepović (iz Galeba) ”, kazao je Mihailo Grupković.

Na kraju razgovora Ivan Dobrković je najavio i aktiviranje ženske selekcije OK Mornar.

“Poslije nekih 20 godina pauze formiran je i ŽOK Mornar koji će se takmičiti u Prvoj crnogorskoj ligi, odnosno to je drugi rang takmičenja. Naravno, imamo i sa ovom ekipom velike ambicije. Mirko Radević kao moj pomoćnik dugo godina unazad brinuće o ženskoj ekipi. Vidjećemo kako će sve to izgledati, ali po nekom rosteru, a gledajući ostale ekipe, smatram da imamo šansu za borbu i plasman u Superligu. Nije isključeno ako se sve planirano realizuje da Bar u najskorije vrijeme odnosno već naredne godine može da ima i treći klub u ženskoj Superligi pored Luke Bar i Galeba. Što se tiče sastava biće tu par internacionalki koje sada žive u Baru. Tu su dvije Ukrajinke, jedna Bjeloruskinja i jednu Ruskinja. One su se nekada bavile bič volejom profesionalno. Mi smo ih kontaktirali i one su sa zadovoljstvom prihvatile ideju da se aktiviraju i pomognu mlađim curama. Biće tu i djevojaka iz Luke Bar ili Galeba koje nijesu imale priliku da zaigraju u seniorskoj konkurenciji ili su relativno rano završile karijeru, odnosno podmladak koji nije mogao u ta dva kluba da pokaže talenat. Naravno, kontaktirali smo naše prijatelje iz ta dva kluba i dobili dozvolu da zaigraju za nas. Prva liga je kao i prošle godine podijeljena u tri regije, sjever, centar i jug. U južnom dijelu pored nas i Mrkojevića takmičiće se i dva kluba sa Cetinja, Lovćen i Libero i Mediteran koji je prošle godine ispao iz Superlige.U play – off odnosno novu ligu na proljeće prolaze po dvije ekipe i prioritet će biti proći regiju za početak. Generalno, ženska odbojka je jedan od najpopularnijih sportova ne samo kod nas već i u svijetu i siguran sam da i četvrti klub uz Luku Bar, Galeb i Mrkojeviće može da zaživi na pravi način i stvori još jednu Tanju Bokan, Nikoletu Perović …”, otkrio nam je planove Ivan Dobrković, “alfa i omega” barskog kluba.

Izvor: Bar info