Banner

Nikola Đurović ide u Mladost iz Zagreba

Đurović je dijete Jedinstva u kojem je prošao sve mlađe kategorije

od admin
114 pregleda

Po godinama je junior, sa 15 godina debitovao je za seniorski tim Jedinstva, a ovog ljeta je kao nagrada stigao je poziv najtrofejnijeg kluba u bivšoj Jugoslaviji – HAOK Mladost iz Zagreba.

Nikola Đurović, 18-godišnji srednji bloker važi za jednog od najperspektivnijih igrača u Crnoj Gori potpisao je profesionalni ugovor sa klubom iz Zagreba do 2028. godine.

“Veoma sam uzbuđen zbog prelaska u Mladost, klub koji je poznat po izvanrednom radu sa mladim igračima. Verujem da će ovo biti značajan korak u mojoj karijeri, jer sam uveren da ću u ovom okruženju moći da napredujem i ostvarim svoj puni potencijal”, kazao je Đurović exkluzivno za portal Bijelo Polje Online.

On ističe da ga je ponuda za prelazak u glavni grad Hrvatske privukla najviše zbog strategije kluba koja je posvećena razvoju mladih igrača.

“Radujem se prilici da doprinesem timu i nastavim da učim od stručnog štaba i iskusnijih saigrača. Očekujem da ću se brzo uklopiti u tim i dati svoj maksimalan doprinos na terenu”, poručuje Nikola.

Đurović vjeruje da će nova takmičarska sezona biti uspješna klubu koji je 17 puta bio prvak Jugoslavije i 21 u Hrvatske.

“Očekujem da ćemo kao tim ostvariti dobre rezultate, ali i da ću individualno rasti i napredovati. Prelazak u Mladost smatram velikim uspehom i verujem da je ovo pravi korak za moj dalji razvoj. Novi izazov me dodatno motiviše, jer znam da ću u ovom klubu imati priliku da se dokažem i napredujem u pravom smjeru”, zaključio je 18-godišnji Bjelopoljac.

Đurović je dijete Jedinstva u kojem je prošao sve mlađe kategorije i stigao veoma rano u seniorski tim, a isti slučaj je sa reprezentativnim selekcijama. Prošle godine debitovao je za seniorsku reprezentaciju Crne Gore na Evropskom prvenstvu.

izvor: Bijelo Polje Online