Banner

Poslednji test pred kvalifikacije: Seniorke dočekuju Austriju

Mečevi se igraju u nedjelju i ponedjeljak od 19 sati u SC "Nikoljac" u Bijelom Polju

od Mirjana
137 pregleda

Ženska seniorska odbojkaška reprezentacija Crne Gore odradiće poslednju provjeru pred prvi ciklus kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, prijateljskim utakmicama protiv selekcije Austrije. Mečevi će se odigrati u nedjelju i ponedjeljak od 19 sati, u Bijelom Polju. Ovi susreti biće ključna prilika da se vidi u kakvoj su formi izabranice selektora Milorada Krunića pred početak kvalifikacija.

Naše najbolje odbojkašice, koje vrijedno treniraju u Sportskom centru “Nikoljac”, spremne su da pokažu sve ono na čemu su radile tokom protekle četiri nedjelje, kazala je Simona Petranović.

“Na sredini smo četvrte nedjelje priprema u Bijelom Polju, hemija u ekipi je savršena i ovu nedjelju završavamo sa utakmicama protiv Austrije u nedjelju i ponedjeljak. Ekipa Austrije nam je već poznata, igrali smo protiv njih u Srebrnoj ligi prošle godine. Nadamo se da ćemo dati sve od sebe i pokazati ustvari za šta smo trenirali svih ovih nedjelja i da će to na kraju ispasti kako treba. Nakon tih utakmica za par dana putujemo u Letoniju, gdje nam treba pobjeda i potrudićemo se da to  i ostvarimo”.

Prvu provjeru tim Crne Gore imao je protiv reprezentacije Kosova, gdje su tehničarka Tijana Tvrdišić i njene saigračice ostvarile polovičan uspjeh. Na tim utakmicama nisu nastupile Danijela Džaković i Nevena Vukčević, ali će tim biti kompletan za susrete sa selekcijom Austrije.

“Približavamo se kraju priprema, trenirali smo punom parom i sve djevojke su jako uzbuđene za akciju koja nam predstoji. Prvo imamo prijateljske utakmice sa Austrijom, sa ekipom koju poznajemo već od prošle godine. Znamo da će nam biti itekako koristan protivnik kako bi se pripremili za ovu akciju. Zatim nam slijedi put za Letoniju, gdje nas očekuje prvi protivnik koji nam je glavni cilj i za kojeg smo se spremali i nadam se da ćemo ispuniti sva očekivanja i da ćemo pokazati našu najbolju igru”, kaže Tvrdišić.

Prvi meč kvalifikacija za EuroVolej 2026. Crna Gora će odigrati sa Letonijom, u gostima, 17. avgusta.