Banner

Seniorke kreću sa provjerama, Džaković: Vidi se veliki napredak, nadamo se pozitivnom ishodu u kvalifikacijama

od Mirjana
86 pregleda

Ženska seniorska odbojkaška reprezentacija Crne Gore, nakon dvonedjeljnih priprema u Bijelom Polju, spremna je za prve sparing mečeve. Naše najbolje odbojkašice provjeriće svoju formu u dvomeču protiv selekcije Kosova, koja će biti gost u petak (20h) i subotu (13h) u Sportskoj dvorani “Nikoljac”.

Selektor Milorad Krunić izjavio je da će seniorke Crne Gore u pravom trenutku odigrati trening utakmice, što će im pomoći da provjere trenutnu formu i spremnost tima.

“U sklopu priprema za kvalifikacije očekuju nas dva susreta sa Kosovom, jednim protivnikom po mjeri u ovom momentu. Vikend nakon Kosova dolazi nam Austrija, mislim da smo u ovom momentu  odlično sklopili niz prijateljskih utakmica, da što spremnije dočekamo kvalifikacije. Dosadašnji tok priprema je prošao zadovoljavajuće uz par sitnih povreda, svi smo zdravi, svi smo tu i treniramo. Priključile su nam se iz juniorske reprezentacije Krunić i Popović, tako da, što imamo tu je i do kraja ostaje u tom sastavu da brusimo formu za Letoniju”.

Najiskusnija u timu, Danijela Džaković, ističe da su najvažniji cilj kvalifikacione utakmice za prvi korak ka plasmanu na Evropsko prvenstvo 2026.

“Pripreme već traju dvije nedjelje, spremamo se za prvu kontrolnu utakmicu protiv Kosova. Priključile su nam se i mlađe djevojke, koje su se vratile sa Balkanijade. Ekipa je fina, vidi se jako veliki napredak u odnosu na par prethodnih godina. Kakav je kvalitet ekipe Kosova, ne znamo, ali to za nas i nije bitno. Bitniji je naš cilj, a to su kvalifikacije za Evropsko prvenstvo i utakmice protiv Letonije i Bosne i Hercegovine i nadamo se pozitivnom ishodu”, kazala je Džaković.

Oba susreta  sa selekcijom Kosova, seniorke će odigrati u formi trening utakmica.

Prvi meč kvalifikacija za EuroVolej 2026. Crna Gora će odigrati sa Letonijom, u gostima, 17. avgusta, a osam dana kasnije, 25. avgusta u Bijelom Polju, dočekaće Bosnu i Hercegovinu. U avgustu 2025. godine, ekipa Milorada Krunića igraće utakmice sa istim rivalima, kod kuće sa Letonijom i u gostima Bosni i Hercegovini.

Povezani članci