Banner

Odbojkaši sparinguju sa Mađarima

"Crveni" će protiv Mađarske igrati trening i prijateljsku utakmicu u petak, odnosno u subotu od 18 sati u SC "Kolašin

od Mirjana
64 pregleda

Mušku seniorsku odbojkašku reprezentaciju Crne Gore u predstojeća dva dana očekuje druga provjera u okviru priprema za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2026. Nakon Sjeverne Makedonije, u Kolašin stiže i selekcija Mađarske, sa kojom će “crveni” igrati u petak i subotu od 18 sati u SC “Kolašin.

Srednji bloker Luka Babić očekuje da će utakmice protiv Mađarske poslužiti kao ključna provjera za glavni cilj, utakmice protiv Norveške i Češke.

“Četvrti vikend za nama, radi se jako dobro. Ove sedmice smo se bazirali na nekim greškama koje smo pravili protiv selekcije Sjeverne Makedonije. Ove nedjelje nas očekuje ekipa Mađarske u petak i u subotu, nadam se da ćemo tu, greške koje smo pravili protiv Makedonaca, ispraviti protiv Mađara i da će to biti uvertira za ono što nas čeka za 15 dana, a to su dvije kvalifikacione utakmice”, kazao je srednji bloker Luka Babić.

Prvi susret sa Mađarima, naši seniori će odigrati u formi trening utakmice, koja će poslužiti za dodatno uigravanje ekipe. U subotu će se odigrati zvanična prijateljska utakmica, koja će pružiti pravu priliku za ocjenu trenutne forme pred kvalifikacione mečeve.

Crnogorski odbojkaši prvi ciklus kvalifikacija za plasman na EuroVolej 2026 počeće gostovanjem Norveškoj, 18. avgusta, a šest dana kasnije (24. avgust), dočekaće Češku u Kolašinu. Sa istim rivalima igraće u avgustu 2025. godine i boriti se za mjesto na šampionatu u Bugarskoj, Finskoj, Italiji i Rumuniji, na kom će igrati osvajači sedam kvalifikacionih grupa i pet najboljih drugoplasiranih selekcija.

Povezani članci