Banner

Pionirke od utorka na U16 Balkanskom prvenstvu u Sofiji

od Mirjana
96 pregleda

Ženska pionirska odbojkaška reprezentacija Crne Gore otputovala je za Sofiju gdje će se od 23. do 27. jula takmičiti na U16 Balkanskom prvenstvu.

Na turniru će pored naše reprezentacije i domaćina još igrati i selekcije Srbije, Turske i Rumunije.

Pionirke Crne Gore prvenstvo će otvoriti u srijedu, 23. jula i utakmicom sa domaćinom od 19.30 časova. U istom terminu, narednog dana, sastav Petra Kokovića sastaće se sa Rumunijom. Trećeg dana turnira, od 17 sati Crna Gora igraće sa Srbijom, a poslednju utakmicu odigraće u petak protiv Turske sa početkom u 16 časova.

“Svaki trening je protekao u jakom i napornom ritmu. Moram pohvaliti ekipu da su “muški” trenirale i da su predano i odgovorno radile do poslednjeg dana priprema. Imali smo takođe jednu novinu, a to su psihološka predavanja i radionice sa psihološkinjom Andreom Laković. Mogu slobodno reći da je rad sa Andreom itekako pozitivno uticao na djecu. Zahvalio bih se Andrei i Nikoli Radomiroviću na doprinosu tokom pripremnog perioda, koji iz opravdanih razloga neće putovati sa nama. Jedina negativna stvar koja se desila jeste sitna povreda Minje Mišević, ali na svu sreću nije ništa ozbiljno i brzo ćemo je viđeti opet na terenu. Takođe, zahvalio bih se i hotelu “Voco” i “Verde” na velikoj ljubaznosti i savršenim uslovima. U Sofiji nas očekuju četiri jake utakmice protiv Srbije, Rumunije, Bugarske i Turske. Ozbiljni protivnici, ali me to itekako raduje jer sam mišljenja da kroz takve utakmice ekipa bolje i brže sazrijeva. Spremni smo na hrabru i borbenu igru pa ćemo viđeti krajnji ishod”, kazao je selektor Koković.

Za Sofiju je otputovalo 14 odbojkašica, selektor Petar Koković, pomoćni trener Zoran Martinović kao i sudija Vladimir Perazić.

Tehničari:

Nađa Peković (Budućnost Volley)
Maša Moračanin (Budva)

Srednji blokeri:

Bojana Krasnići (Budva)
Sofija Duletić (Budva)
Selma Muratović (Luka Bar)

Primači servisa:

Elena Jovanović (Morača)
Sara Striković (Galeb Liko Soho Group)
Mia Pođanin (Net)
Jelena Ćorović (Gimnazijalac)
Jana Mrdak (Budva)

Korektori:

Klara Đukić (Budućnost Volley)
Jelena Glušac (Albatros)

Libera:

Andrijana Moračanin (Jedinstvo)
Anđela Rajović (Budva)

Povezani članci