Banner

Kolaković: Kažić s razlogom izabran za predsjednika, plasman Crne Gore na EP bio bi podvig

"Nikola Kažić je bio moj igrač, znam kakav je bio kad je počeo da trenira, sa koliko odgovornosti i ozbiljnosti, a posebno ljubavi prema odbojkaškom sportu", kaže Kolaković

od Mirjana
167 pregleda

Proslavljeni crnogorski odbojkaški trener Igor Kolaković će četvrti put u karijeri biti učesnik najveće sportske smotre – Olimpijskih igara.

Pored reprezentativnih obaveza selekcije Srbije, Kolaković redovno prati i zbivanja u crnogorskoj odbojci, posebno kada su reprezentacije u pitanju. A mušku i žensku ovog ljeta očekuje prvi dio kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2026.

“Drago mi je da je muška selekcija tri puta uzastopno igrala na Evropskom prvenstvu. Ovoga puta ima jako težak zadatak, to moram da kažem. Mislim da bi napravili podvig ako bi se plasirali na EP. Češka je apsolutni favorit u grupi, a Norveška ima određeni kvalitet i igrače koji su u evropskim klubovima. Koliko znam, Crna Gora će da podmladi sastav i to će biti dosta težak posao za mušku reprezentaciju. Međutim, možda će im to olakšati put, jer ako ih opteretimo učešćem na EP, kao da je to normalna stvar, mislim da će tek onda biti u problemu. Ponavljam, moraju da naprave podvig da bi se našli na Evropskom prvenstvu. Što se ženske reprezentacije tiče, koliko sam shvatio, ona ima znatno lakši posao, ali bi plasman na EP bio debitantski, što bi, svakako, bio veliki uspjeh za žensku reprezentaciju i Odbojkaški savez, i uopšte za odbojku u Crnoj Gori” rekao je Kolaković, bivši trener Budućnosti (tri titule i Kup u bivšoj SR Jugoslaviji, te dvije titule i tri Kupa u nezavisnoj državi).

Kažić je s razlogom izabran na mjesto predsjednika OSCG

Nakon 12 godina, u Odbojkaškom savezu Crne Gore je nedavno došlo do promjene na čelu, pa je Nikola Kažić zamijenio Cvetka Pajkovića.

“OSCG ima kontinuitet dobre organizacije, Cvetko Pajković je postavio dobre osnove, i kada je u pitanju komunikacija sa ostalim savezima. Mislim da je Nikola Kažić s razlogom izabran na to mjesto. On je bio moj igrač, znam kakav je bio kad je počeo da trenira, sa koliko odgovornosti i ozbiljnosti, a posebno ljubavi prema odbojkaškom sportu”, kaže Kolaković.

Nikola Kažić i Igor Kolaković nakon osvojene titule 2007. godine

Kolaković ističe da „ne samo Crnoj Gori, nego i u svim zemljama u regionu, nedostaje pravi sportski radnik“.

“Nikola je momak koji se razumije u odbojku, prošao je sve moguće stepenice od najmlađih kategorija do seniorske reprezentacije, i kao odbojkaški funkcioner i mislim da nam nedostaje takvog kadra. Nadam se da će on uključiti još neke ljude, sličnih razmišljanja i ambicija, jer sam siguran da je on vrlo ambiciozan. Razgovarao sam sa njim, sebi je postavio velike ciljeve, i ako uspije da ih ostvari, to će biti, stvarno, veliki rezultat za crnogorsku odbojku. Tu mislim, prije svega, na obezbjeđivanje uslova za rad i uspostavljaje sistema rada u odbojkaškom sportu. Sigurno će mu trebati vremena i dobrih saradnika i iskreno se nadam da će Nikola u tome uspjeti”, zaključio je Kolaković, bivši trener Budućnosti, ACH voleja, Kana i Zavjerćea.

Izvor: Pobjeda

Povezani članci