Banner

Crnojački: Ako želimo da igramo Ligu šampiona, moramo da pobjeđujemo najbolje

Trener odbojkašica Herceg Novog Srđan Crnojački komentariše žrijeb za najjače evropsko klupsko takmičenje

od Mirjana
43 pregleda

Odbojkašice Herceg Novog nijesu zadovoljne nakon žrijeba u Luksemburgu – tim novog trenera Srđana Crnojačkog je za protivnika dobio poljski Grot Budolvanija iz Lođa, prvi meč je u Herceg Novom između 1. i 3. oktobra, revanš je sedam dana kasnije u Poljskoj.

Pobjednik ovog meča će se plasirati u grupnu fazu LŠ, u kojoj bi crnogorski šampion igrao u grupi D sa turskim Fenerbahčeom, francuskim Nantom i mađarskim Vašašom.

– Nadali smo se boljem žrijebu, po meni smo dobili, definitivno, ubjedljivo najjačeg rivala u ovoj rundi kvalifikacija. To je ekipa koja je bila četvrta u ligi Poljske, a znamo koliko je jaka njihova liga. U tom timu su igrale dvije srpske reprezentativke – Ana Bjelica i Jelena Blagojević koja ostaje i sljedeće sezone. Bez obzira što igramo protiv najjačeg protivnika, u našoj viber grupi sam ekipi kazao da, ako želimo da igramo Ligu šampiona, moramo da pobjeđujemo najbolje i najjače ekipe. I to je to – kaže Srđan Crnojački, trener Herceg Novog.

Ove godine je za Ligu šampiona prijavljeno svega 25 ekipa, 15 ih je već u grupnoj fazi, na osnovu rejtinga, a pet će doći iz trećeg kola kvalifikacija.

– Nažalost, mi smo od pet nosilaca na žrijebu izvukli najtežeg. Tu je bio i TENT, sa kojim često igramo prijateljske utakmice, rumunski Voluntari, koji je dobra ekipa, ali nije na nivou Lođa, te Porto i Gran Kanarija. To su ekipe koje su tu negdje, nijanse su u pitanju. Poljakinje su bolje, poštujemo ih, ali samo dok ne izađemo na teren, kada nas neće mnogo zanimati ime protivnika – dodaje Crnojački.

Mladi srpski stručnjak, koji će u predstojećoj sezoni debitovati u ulozi prvog trenera, nakon što je dvije godine bio pomoćnik Miloradu Kruniću, ističe da je njegova ekipa u ovom trenutku sebi najveća nepoznanica, s obzirom na to da je ovog ljeta pretrpjela velike promjene u igračkom kadru.

– Mi znamo kakav je rival poljski tim, koji je, takođe, promijenio pola ekipe. Naravno, njihov budžet je ogroman, vjerujem da će oni fino skockati ekipu. I mi smo se fino skockali, ali ne znamo koji su naši dometi. Krećemo sa pripremama 1. avgusta, imaćemo dva mjeseca da se do prve utakmice sa Poljakinjama dobro uigramo i vidimo koje su naše mogućnosti. Ekipi sam rekao da ne želim uopšte da pričam o rivalu, već isključivo o nama, da radimo na našoj uigranosti. Izaćićemo na teren u ta dva meča i „pofajtati se do krvi“. To je ono što mogu da obećam. A da li ćemo pobijediti, to je već druga priča. Oni su, realno, mnogo jači od nas, ali od ekipe želim da se bori i da pruži sve od sebe, pa što bude. Lopta je okrugla, kako kaže moj otac, danas često slabiji pobijedi boljeg, svi danas treniraju i igraju. To je bila i poruka za ekipu, a ja vjerujem da možemo barem dobro da ih namučimo – zaključio je Crnojački.

Bez sreće i sa CEV kupom

U slučaju da bude eliminisan, crnogorski šampion će nastaviti evropski put u CEV kupu, a u šestaestini finala (5. i 12. novembra) igraće protiv turskog Istanbula.

– Nije nas sreća pogledala ni u CEV kupu. Uz italijansku Novaru, turski tim je ubjedljivo najjača ekipa. Prošle sezone su bili četvrti u Turskoj, iza Vakifa, Ezačibašija i Fenerbahčea, i to je ozbiljna stvar u takvoj ligi. Imaju jaku ekipu, a trener im je Ze Roberto, selektor Brazila. Međutim, njih neću da gledam, niti ću se njima baviti dok ne završimo kvalifikacije za Ligu šampiona – rekao je Srđan Crnojački.

Marija Bojić sedmo pojačanje

Srednji bloker Marija Bojić iz barskog Galeba je sedmo pojačanje Novljanki za narednu sezonu. Prije nje su stigli tehničari, Bugarka Kristina Gunčeva i srpska igračica Dragana Stevanović, primači Anđelka Radišković iz Bosne i Hercegovine, Islanđanka Elizabet Einarsdotir i naša Gordana Madžgalj iz Jedinstva, češki srednji bloker Veronika Jandova, austrijski korektor Anamarija Galić. Novljanke traže još jednog srednjeg blokera. Poslije pauze zbog povrede u tim se vraća i naša reprezentativka, primač servisa Milena Burzanović.

Izvor: pobjeda.me

Povezani članci