Banner

Seniori punom parom rade na podizanju forme u Kolašinu

od Danilo
24 pregleda

Muška seniorska odbojkaška reprezentacija priprema se u Kolašinu za početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2026. Nakon prve sedmice rada na tehničko-taktičkom planu, tim Ivana Joksimovića u sjajnoj atmosferi podiže nivo forme za predstojeće izazove.

“Već deset dana smo na pripremama. U prvoj nedjelji fokus je bio na tehnici i taktici, dok smo u drugoj nedjelji krenuli sa skokovima i da se približavamo realnoj igri i situacijama “šest na šest”, što će nam umnogome pomoći da se pripremimo za prijateljske mečeve, koji nas očekuju za dvije nedjelje a kasnije i za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo”, kazao je korektor reprezentacije Bojan Strugar.

Prvi rival u test duelima biće selekcija Sjeverne Makedonije, sa kojom će se Ivan Zvicer i saigrači sastati 27. i 28. jula, a potom 2. i 3. avgusta sa reprezentacijom Mađarske. Mladog primača servisa raduje atmosfera i vrijedan rad ekipe.

“Prva nedjelja je protekla u zaista kvalitetnom i dobrom radu. Radili smo na tehničkoj i na fizičkoj spremi, što se sada nadograđuje. Svi smo zadovoljni, raspoloženi i orni za rad”, kazao je Zvicer.

Crnogorski odbojkaši treniraće u Kolašinu do 16. avgusta, kada će otputovati na prvi meč kvalifikacija za EuroVolej 2026, na gostovanje Norveškoj, 18. narednog mjeseca. Šest dana kasnije dočekaće Češku, a u avgustu 2025. godine zaključiće borbu za mjesto na turniru koji se igra u Bugarskoj, Finskoj, Italiji i Rumuniji, na kom će se naći osvajači sedam grupa kao i pet najboljih drugoplasiranih selekcija.

Povezani članci