Banner

Odbojkašice savladale Norvešku!

od admin
312 pregleda

Odbojkašice Crne Gore savladale su danas reprezentaciju Norveške maksimalnim rezultatom 3:0 (25:19, 25:18, 25:15).

Naše odbojkašice su pobjedom završile takmičenje u prvoj rundi i sada čekaju ishod druge grupe, koja će odlučiti ko je prošao dalje.

Selektor Crne Gore Vladimir Milačić počeo je utakmicu postavom Roganović-Perović, Bokan-Cvijović, Otašević-Milović i libero Cenović, a u igru je još ulazila Laković.

U drugom duelu u grupi sastaju se Litvanija i Bosna i Hercegovina (17h).

Prvoplasirana ekipa sa turnira ići će u drugu rundu kvalifikacija, dok će najbolja drugoplasirana ekipa iz dvije grupe prve runde kvalifikacija (u drugoj grupi su Švedska, Estonija, Danska i Luksemburg) proći u naredni krug.

Plasman naše reprezentacije u drugi krug zavisi od utakmice Švedska – Estonija (17h). Naime, ukoliko se utakmica završi rezultatom 3:0, 3:1 za bilo koju selekciju, naša reprezentacija bi prošla dalje kao najbolja drugoplasirana. Ukoliko bi se dogodilo da Estonija pobijedi 3:2 (uslov za ovo je da naša selekcija pobijedi Norvešku 3:0), odlučivao bi poen količnik. I na kraju, ukoliko bi Švedska pobijedila 3:2, naša selekcija bi ostala bez prolaza u drugi krug kvalifikacija.

Crna Gora – Norveška 3:0 (25:19, 25:18, 25:15)

Dvorana: Sportsko rekreativni centar Alatus. Gledalaca: 50. Sudije: Hriščnig (Austrija) i Nidbal (Poljska).

CRNA GORA: Bokan 11, Otašević 10, Perović 12, Cvijović 8, Cenović (libero), Milivojević, Milović 11, Laković, Roganović 1, Hadžisalihović, Džaković, Rovčanin.

NORVEŠKA: Perens 3, Baj, Morken, Fosdal 11, Beč, Finsted, Pul 3, Vale, Bjerland 2, Mikelsen 4, Torgersen, Norvil 4, Knudsen 7.

STATISTIKA

Povezani članci