Banner

Božidar Ćuk sa Olympiacosom osvojio Kup Grčke

od admin
294 pregleda

Nakon osvajanja Liga kupa Božidar Ćuk je sa Olympiacosom osvojio i Kup Grčke. U polufinalu sa velikim konkurentom i za titulu PAOK-om u finalu prije finala Olympicos je gubio sa 2:0 u setovima i 24:21 u trećem ali su uspjeli da naprave preokret u kojem velike zasluge pripadaju upravo Božidaru Ćuku koji je upisao 13 poena od čega 2 blokom dok je finale sa Kifisiom (u polufinalu bila bolja od Panathinaicosa sa 3:2) bila formalnost pa je u pobjedi sa 3:0 Božidar upisaoa 1 poena iz bloka ali je svege nekoliko poena proveo na terenu.

Fenomenalnu partiju pružio je Dejan Čabarkapa koji je upisao 24 poena i proglašen za igrača utakmice u pobjedi Salonih Anhovo kod kuće nad Panvita Pomgrad sa 3:1 sto im je donijelo 4. mjesto u najboljih 6 prvenstva Slovenije.

Važne pobjede u borbi za opstanak upisala je i Piatra Neamt nad Dinamo Bucuresti savladavši ih na svom terenu sa 3:1 i 3:2, Bojan Strugar je u oba meča ulazio sa klupe i upisao 7 odnosno 1 poen. Serija se seli u Bukurest a Piatri je neophodna jos jedna pobjeda.

U drugoj francuskoj ligi Cambrai je savladao Asnieres kod kuće sa 3:2 a Aleksandar Milivojević je ulazio u igru najviše zbog prijema.

Ksenija Ivanović je upisala 10 poena od čega 2 asa u pobjedi Telecom nad Lokomotivom od 3:1 u prvoj utakmici polufinalne serije prvenstva Azerbejdžana koja se igra na dvije pobjede.

Ekipa Rzeszow poražena je od Budgoszcz sa 3:0 i 3:1 i izgubila i seriju sa 2:1 pa će razigravati za 11.mjesto, Ana Otašević je upisala 5 odnosno 2 poena.

USC Munster je poražen u gostima od Wiesbaden sa 3:2 pa je rezultat u četvrtfinalu play off-a 1:1 u pobjedama te će o putniku u polufinale odlučivati majstorica koja je na programu 30.03, Andrea Laković nije ulazila u igru.

U razigravanju za plasman od 5. do 8. mjesta u prvenstvu Rumunije na početku polufinalnih serija Targu Mures je pobijedio Lugoj sa 3:0, Nikoleta Perovič je upisala 16 poena od ćega po jedan as i blok dok je Jelena Cvijović osvojila 10 poena u porazu Penicilina Iasi od Dinamo Bucuresti sa 3:0.

Povezani članci