Banner

28. Međunarodni odbojkaški Port Cup od petka do nedjelje

od admin
420 pregleda

Od petka do nedjelje u dvorani “Topolica” igraće se tradicionalni međunarodni 28. odbojkaški “Port Cup” na kojem će nastupiti četiri ekipe iz regiona.

Pored domaćina ŽOK “Luka Bar”, igraće šampion BiH ekipa “Gacka”, hrvatski predstavnik “Marina Kaštela” i podgorička Budućnost.

Prvog dana u petak od 16:00 sati igraće “Budućnost” i “Marina Kaštela”, dok je za 18:30 h predviđen derbi kola “Luka Bar” – “Gacko”.

Istog dana (u petak) u Hotelu “Sidro” od 21:00 sat, biće organizovana proslava povodom obilježavanja 30 godina postojanja ŽOK “Luka Bar”.

Vladimir Milačić

“Sredinom avgusta počeli smo sa pripremama, prije neki dan kompletirali smo ekipu, odnosno pristigla su nam već najavljena pojačanja. Stigle su djevojke iz inostranstva, nenadano nam je pristiglo i jedno domaće pojačanje. Marija Šušić je potpisala za nas, doduše na “otvorenom je ugovoru”. Početkom maja – juna ona je bila prva dizačka opcija, međutim imala je neke druge planove, ali sada je tu sa nama. Kao i obično početak priprema obilježiće odbokaški turnir “Port Cup” kojim tradicionalno otvaramo novu sezonu. Ove godine turnir je na programu od 8. do 10. septembra. Pored nas tu su tri ekipe, naši prijatelji iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, ekipe Gacka i Marina Kaštele, klubovi koji su već nekoliko puta učestvovali na našem turniru kao i jedna crnogorska ekipa, naši prijatelji iz Podgorice, ekipa Budućnosti. Plan je da odigramo najbolje što možemo u ovom trenutku. Istina, sve ekipe su tek na početku priprema, ali očekujem dobru odbojku jer se radi o kvalitetnim sastavima. Marina Kaštela je godinama u vrhu hrvatske odbojke, Gacko je u sezoni za nama bio prvak Premijer lige BiH i učestvovaće u kvalifikacijama za Ligu šampiona, dok se Budućnost osjetno pojačala uoči nove sezone. Stigla im je djevojka iz Herceg Novog, Kukobat, tu je Đukićeva iz Akademije i dosta još mladih odbojkašica. Kada je riječ o našoj ekipi, rano je još govoriti na što ćemo ličiti, jer su nama tek prije par dana stigle djevojke iz inostranstva. Tek su odradile par treninga, imale su prilično dugo i naporno putovanje iz Kolumbije, a vremenska zona je učinila svoje, Djevojka iz Bjelorusije je neki dan duže sa nama. Doduše, zakačio je virus pa je malo slabije trenirala, ali radi se dobro i kvalitetno. Siguran sam da će iz tog kvalitetnog rada izaći kvalitetna ekipa, ali zaista je ranno govoriti o nekoj formi i kakvu ekipu da očekujemo, jer smo tek počeli sa pripremama”, kazao je Vladimir Milačić – šef stručnog štaba Luke Bar.

Kristiina Božović

Korektorka Kristina Božović je na dvojnu licencu došla u Bar prošle zime, a već ovog ljeta potpisala je prvi ugovor sa “sirenama”.

“Jako sam srećna što je uprava kluba insistirala da nastavimo saradnju. To je prvi ugovor u našoj ligi za mene, dopada mi se u Baru. Atmosfera u klubu je fantastična kao i odnos prema igračicama i način na koji se radie. Jedva čekam da sezona krene, fino smo se pojačale. dosta smo mlada ekipa, ali imamo osvježenja u vidu pojačanja i očekujem dobru sezonu. Kada je riječ o “Port Cup-u” to su prve zvanične pripemne utakmice, Ipak, publika može očekivati dobre utakmice, jer je riječ o kvalitetnim i dobrim ekipama iz regiona. Trebaće nam malo vremena da se sve to uklopi kada je o našoj ekipi riječ, jer su to prve utakmice poslije par treninga, ali sgurna sam da ćemo već od starta dati sve od sebe i očekujem zanimljiva tri dana, kazala je korektorka Kristina Božović.

izvor: Radio Bar

Povezani članci