Connect with us

Prva liga (Ž)

Za vikend startuje Prva liga za odbojkašice

U petak, 04. oktobra odigraće se 1.kolo Prve lige Crne Gore za odbojkašice.

Novu takmičarsku sezonu otvoriće prošlogodišnji šampion Luka Bar, koja će na svom terenu dočekati debitanta Albatrosa iz Herceg Novog. Utakmica je zakazana za 17 časova u SC “Topolica” u Baru.

“Nadamo se da ćemo na početku sezone odigrati dobru partiju protiv debitanta u Prvoj ligi i nastaviti uspjeh od prošle godine”, kazao je trener ekipe Luke Bar, Vladimir Milačić.

“U pripremnom periodu smo dobro trenirali i odigrali nekoliko prijateljskih utakmica, što znači da spremno dočekujemo početak sezone. Naš cilj je osvajanje prvenstva i Kupa”, izjavila je kapiten ekipe Luke Bar Danijela Barjaktarović.

U subotu, 05. septembra odigraće se tri utakmice, u kojim ekipa Rudara dočekuje Jedinstvo Francu u SC “Ada” u Pljevljima od 15 časova, Mediteran Bemax će odmjeriti snage sa Gimnazijalcom u SC “Rea” u Budvi od 18 časova, dok će u SC “Topolica” u Baru Galeb Poliklinika Hipokrat biti domaćin ekipi Nikšića sa početkom od 19 časova.

U nedjelju je zakazan gradski derbi u kom će ekipa Budućnosti dočekati ekipu Morače u sali Medicinske škole sa početkom od 17 časova.

“Raduje nas činjenica da je deset klubova prijavljeno u ligi. Nadamo se lijepoj i zanimljivoj sezoni. Naša ekipa je malda, vjerovatno i najmlađa tako da je svaki osvojeni set ili pobjeda uspjeh za nas. Počinjemo sezonu na našem terenu što djevojčicama daje krila za dobar početak”, izjavila je trener ekipe Budućnost, Nela Bicić.

“Ulazimo u novu sezonu sa starim snagama i znam šta mogu očekivati od moje ekipe. Odigrali smo za vikend dobar turnir u Baru pa stoga očekujemo i dobru igru u nedelju i tokom čitave sezone”, izjavio je trener ekipe Morača, Predrag Đonović.

Raspred utakmica:

petak, 04.oktobar

(17h) Luka Bar – Albatros

subota, 05.oktobar

(15h) Rudar – Jedinstvo Franca

(18h) Mediteran Bemax – Gimnazijalac

(19h) Galeb Poliklinika Hipokrat – Nikšić

nedelja, 06.oktobar

(17h) Budućnost – Morača 

DatumMatchVrijeme/RezultatiLeagueSezonaDvorana

More in Prva liga (Ž)