Connect with us

Intervju

Vasović za SK: Projekat nastavljamo čim pobijedimo virus

Čelnici Odbojkaškog kluba Budva su prošle godine započeli projekat sa ciljem da se u bliskoj budućnosti, Budva ponovo pozicionira u gornjem domu evropske odbojkaške mape.

Izabranici Vladimira Vasovića su prošle sezone osvojili duplu krunu, a zatim su dostojno branili ugled Crne Gore u Evropi. U kvalifikacijama za Ligu šampiona bili su konkurentan rival snažnoj ekipi Benfike. Preselili su se u CEV Kup, pobijedili Kakanj, ali je Zenit iz Sankt Petersburga bio, kao što se i očekivalo, nepremostiva prepreka.

U međuvremenu, Budva je sa samo jednim izgubljenim setom u Crnoj Gori stigla do finala plej-ofa i finala Kupa. U tom momentu, sva takmičenja, uključujući i zajedničke treninge su stopirani.

„Projekat nastavljamo odmah kada se ostvari pobjeda nad korona virusom, a siguran sam da hoće. Apelujem na sve građane da se pridržavaju preporučenih mjera, jer je to jedini način na koji možemo da pomognemo u ovoj situaciji, koja je, blago rečeno, zabrinjavajuća. Međutim, zaista vjerujem da će medicina izvojevati pobjedu nad korona virusom. Na nama je da budemo samosvjesni, disciplinovani i da kroz globalni zdravstveni problem prođemo sa što je moguće manjim posljedicama”, naglasio je za Sport Klub trener odbojkaša Budve, Vladimir Vasović i nastavio:

„Sve što smo planirali kada je riječ o spomenutom projektu smo za sada ostvarili. Prošle sezone smo osvojili duplu krunu, stekli zlata vrijedno iskustvo u Evropi, posebno u duelima sa Benfikom i Zenitom. Iako smo poraženi u pomenutim dvomečima. Vidjeli smo gdje se nalazimo u odnosu na najbolje ekipe Evrope, na čemu treba da radimo, šta da unaprijedimo. U nastavku, priliku su dobili i maksimalno je iskoristili mladi igrači, koji su svijetla budućnost Budve i momci od kojih se očekuje da u periodu koji slijedi posle korona virusa, nastave sa realizacijom projekta”.

Koji je krajnji cilj projekta?

„Pozicioniranje Budve na evropskoj odbojkaškoj mapi. Svjesni smo da će nam trebati mnogo truda, rada i prije svega strpljenja. Međutim, sve je mnogo lakše kada vidite da se ciljevi ostvaruju i da je napredak evidentan. Sada sve misli treba usmjeriti na borbu protiv korona virusa, uz nadu da će brzo doći vrijeme kada će se život nastaviti normalnim tokom”.

„Za sada, najvažnije je da svi pokažu veliku dozu odgovornosti. Ostanite kod svojih kuća, jer je to jedan od ključnih načina da se pomogne zdravstvenim radnicima, koji se bore sa smrtonosnim virusom i koji nastoje da život vrate u normalu”, poručio je na kraju Vasović.

izvor: Sport klub

More in Intervju