Odbojkaški savez Crne Gore

Address:19. Decembar br.5 (južna tribina Gradskog stadiona), 81000 Podgorica
Phone:+382 20 665 115
Website:www.oscg.me
Reprezentacija

Uslovi u Bijelom Polju odlični

Muška odbojkaška reprezentacija Crne Gore nastavila je da se priprema za Evropsko prvenstvo, koje se u septembru održava u Francuskoj, Belgiji, Sloveniji i Holandiji. Nakon dvije sedmice rada u Pljevljima, izabranici Veljka Bašića preselili su svoju bazu u Bijelo Polje, gdje su nastavili sa radom u dvorani “Nikoljac”.

Crnogorski odbojkaši će u Bijelom Polju trenirati do 24. avgusta. Nakon toga slijedi brušenje forme u Podgorici, gdje će Crna Gora odigrati po dvije pripremne utakmice sa reprezentacijama Grčke i Irana.

Trener odbojkaša Jedinstva, Darko Prebiračević jedini je predstavnik Bijelog Polja u reprezentaciji i putovaće na Evropsko prvenstvo kao pomoćnik selektora Veljka Bašića.

On kaže da sve protiče u najboljem redu i da svi odbojkaši izvršavaju na vrhunski način postavljene zadatke.

“Pet dana smo u Bijelom Polju. Nakon žestokog zahtjevnog rada u Pljevljima, kad se radilo na sticanju snage i kondicije, sad radimo kombinovano, sa odbojkaškim radom. Radi se odlično atmosfera takođe na visokom nivou. Bijelo Polje je sad već naša stara baza, tako da znamo za uslove koji su više nego dobri”, kaže Prebiračević.

Dodaje da na raspolaganju imaju 14 igrača i da će se završni dio prirema odraditi u Podgorici, gdje će odigrati četiri kontrolna susreta.

Podsjećamo, Evropsko prvenstvo za odbojkaše održaće se od 12. do 29. septembra, a prvi put igraće se učetiri zemlje. Crna Gora je u grupi D, koja se igra u Roterdamu i Amsterdamu, a rivali u grupi su Poljska, Holandija, Ukrajina, Češka i Estonija. Prolaz u drugu fazu takmičenja obezbijediće po četiri selekcije iz svake grupe.

izvor: Dan