Odbojkaški savez Crne Gore

Address:19. Decembar br.5 (južna tribina Gradskog stadiona), 81000 Podgorica
Phone:+382 20 665 115
Website:www.oscg.me
Razno

U petak počinje šesti Memorijal „Nikola Zenović”

Šesti odbojkaški Memorijal “Nikola Zenović” počinje u petak u Budvi i trajaće do nedjelje, saopštio je organizator.

Turnir, koji je već postao tradicionalan, održava se u čast i sjećanje na pokojnog Nika, velikog odbojkaškog radnika, koji je čitav svoj život utkao u ovaj sport, nekadašnjeg igrača, a kasnije direktora Avale (klub je 90-ih godina preimenovan u Budvansku rivijeru), koga ljubitelji odbojke u Budvi, ali i šire pamte posebno kao dobrog i plemenitog čovjeka.

Kako je saopšteno, na turniru će ove godine nastupiti 16 ekipa veterana sa prostora bivše Jugoslavije.

Da je riječ o izuzetno dobro osmišljenom i organizovanom turniru svjedoči podatak da pojedine ekipe, poput odbojkaša iz Zagreba, Beograda, Kraljeva, Vranja, Podgorice pet godina zaredom učestvuju na turniru.

“Kako je to Nikola radio za života i sada kad već šest godina nije sa nama, okuplja nas u Budvi da se družimo i igramo odbojku. Uvjeren sam da ćemo ponovo biti dobri domaćini, da će se svi učesnici turnira dobro osjećati na Budvanskoj rivijeri i vjerujuem i narednih godina biti naši dragi gosti”, izjavio je Luka Liješević član Organizacionog odbora turnira.


Organizator je najavio da je već izvjesno da će na turniru učestvovati ekipe: Niko Zenović (Budva), Lovćen (Cetinje), Piloti (Zemun), Prijatelji (Hrvatska), Volley Vet’s (Beograd), Mladost Veterani 1977 (Zagreb), Kraljevo (Kraljevo), Budva, Krsto Radusinović (Podgorica), Titograd (Podgorica), Vranje, Tigrići (Beograd) u muškoj konkurenciji, te Zora (Podgorica), Stjuardese (Zemun), La Familija (Beograd) i Kraljevo u ženskoj konkurenciji.

Učešće na turniru je potvrdila proslavljena odbojkašica iz Srbije, Ivana Đerisilo sa sestrom, a gost će biti i član “zlatne odbojkaške generacije” Slobodan Boškan, bivši selektor Crne Gore i nekadašnji trener Budvanske rivijere.

“Hvala svima, a bilo ih je odista mnogo, koji su pomogli u organizaciji turnira. Svi oni na neki način iskazali su poštovanje i želju da turnir bude besprekorno organizovan. Ove godine odlučili smo da turnir ima i humanitarni karakter. Sva tri dana prikupljaćemo finasijsku pomoć za “Puževu kućicu” i na taj način pomoći Udruženju roditelja djece i mladih sa smetnjama u razvoju”, kazao je Milo, sin pokojnog Nikole Zenovića.

Pobjednici dosadašnjih turnira su: Bosna (Sarajevo), Mladost Veterani 1977 (Zagreb), Kraljevo (2016 i 2017. godine) i Fam 45 (Beograd).

“Počeli smo 2013. godine sa revijalnom utakmicom sa sarajevskom Bosnom, sljedeće godine smo ugostili Mladost iz Zagreba, a već treće godine počeli smo da razmišljamo o organizaciji turnira sa veteranima iz zemalja iz okruženja, upravo onako kako bi želio i naš otac. Ono što nas posebno raduje jeste da će tokom trajanja turnira na ulazu u salu biti postavljene kutije za donacije i sav prihod će biti proslijeđen Udruženju roditelja djece i mladih sa smetnjama u razvoju Puževa Kućica”, kazao je u ime organizatora sin Nika Zenovića, Nemanja Zenović.

Svečano otvaranje je zakazano je u petak, sa početkom u 18 sati, u Mediteranskom sportskom centru.

“Nakon posljednje utakmice, proglasićemo pobjednika turnira i uručiti pehare i zahvalnice, dok ćemo uveče tradicionalno organizovati druženje u hotelu Mediteran. Cilj organizacije ovog turnira nije prioritetno odbojka, već susreti, druženje i podsjećanja na neka zajednička lijepa i uspješna odbojkaška vremena”, zaključio je Zenović.

izvor: Vijesti