Connect with us

Kup

U finalu Kupa igraće Galeb i Morača

Odbojkašice Galeba iz Bara braniće trofej u Kupu koji su osvojile prošle sezone. U polufinalnim duelima, Galeb je bio bolji od velikog rivala, ekipe Luke Bar, dok je Morača slavila protiv Rudara.

U prvom meču, Galeb je slavio sa 3:0. Sa velikom prednošću je stigao na revanš, ali i sa malom dozom straha, jer je u međuvremenu Luka Bar pobijedila Galeb u šampionatu Crne Gore sa 3:0.

Ljubitelji odbojke gledali su sjajan meč, borbu za svaku loptu, za svaki pedalj terena. Na kraju, više snage i koncentracije imao je Galeb koji je dobio prvi set sa 25:20, zatim je propustio set loptu u trećem periodu igre, ali nije klonuo duhom, naprotiv.

Galeb je u četvrtom setu imao pet poena prednosti, Luka Bar je stigla do triler završnice i u ovom periodu, ali je ovoga puta Galeb iskoristio prvu set loptu, stigao do toliko željenog drugog seta i mjesta u velikom finalu.

Na kraju, Luka Bar je slavila sa 3:2 (20:25, 25:23, 27:25, 26:28, 15:10), ali se posle meča radovala ekipa Galeba.

Najviše poena za ekipu Galeba osvojile su Nevena Vukčević 20, Petra Kostić 13, odnosno Simona Petranović i Marijana Tuševljak po 12 poena. Kod Luke Bar, Milena Burzanović i Dijana Vuković su osvojile po 22, a Dušanka Petrović devet poena.

U drugom polufinalu, Morača je na svom parketu slavila sa 3:2 protiv Rudara, a zatim u Pljevljima odigrala gotovo besprekorno za konačnih 3:0 (25:14, 25:23, 25:17) za mjesto u velikom finalu.

Prevagu na tasu Morače donijele su Ivana Miljanić sa 12, Nađa Janjević sa 11, odnosno Teodora Čavić i Nataša Martinović sa po 10 poena. Kod Rudara, bolje od ostalih bile su Majda Čakar sa 16 i Mona Vučetić sa osam osvojenih poena.

Podsjećanja radi, u konkurenciji odbojkaša plasman u finale su obezbijedili Budva i Jedinstvo iz Bijelog Polja. Budva je pobijedila Budućnost sa 3:1 i 3:0, a Jedinstvo je bilo bolje od Mornara sa 3:0 i 3:0.

Oba meča finala biće odigrana u istom gradu, a domaćin će biti određen naknadno na osnovu javnog konkursa.

izvor: reprezentacija.me

More in Kup