Odbojkaški savez Crne Gore

Address:19. Decembar br.5 (južna tribina Gradskog stadiona), 81000 Podgorica
Phone:+382 20 665 115
Website:www.oscg.me
Crna GoraTransferi

U Budvu stigao tehničar Imamura, stiže i Zvicer

Stigao je i prvi Japanac u istoriji crnogorske odbojke – novi član Odbojkaškog kluba Budva je 31-godišnji tehničar iz zemlje izlazećeg sunca, Šun Imamura (185 cm), potvrdio je „Vijestima“ Nemanja Zenović, sportski direktor Budve. Japanac je dogovorio saradnju na sezonu…

Imamura je u Budvu stigao posredstvom menadžerske agencije bivšeg igrača Budućnosti Bojana Milića, ali i nakon detaljnijih informacija koje je o igraču pružio naš proslavljeni trener Veselin Vuković, koji već nekoliko godina sa uspjehom radi u Japanu, u JT Tandersima iz Hirošime.

Bivši japanski reprezentativac je u svojoj zemlji igrao za Sakai Blejzerse, od 2009. do 2015. godine, i osvojio je titulu 2012. godine. Evropsku karijeru je počeo u ljeto 2016. godine, u švedskom Orukeljungu, dok je prošlu sezonu proveo u Izraelu, u Hapoelu Kfar Sabi.

U Budvu je stigao i primač Ivan Zvicer, koji je dogovorio saradnju na jednu plus jednu sezonu. Fali još potpis na ugovor, jer se čeka ispisnica iz Budućnosti.

Novoformirani budvanski klub je, tako, doveo do sada 10 igrača. Prije Imamure i Zvicera, članovi Budve su postali korektor Jovan Delić, tehničar Nikola Radonić, bosanskohercegovački primač Alen Didović, makedonski libero Darko Angelovski, srpski srednji bloker Miloš Milić, srednji bloker iz Bosne i Hercegovine Dejan Jocić, te bivši igrači Budvanske rivijere, srednji bloker Dalibor Lečić i korektor Spasoje Caković…

Kako nam je kazao Zenović, Budvani su u potrazi za još jednim primačem servisa.

“U nedjelju stiže i trener Vladimir Vasović, kada ćemo sa njim i potpisati ugovor”, itakao je Zenović.

Besplatna škola odbojke

Inače, iz OK Budva su najavili da od 10. septembra krenuti besplatna škola odbojke za dječake i djevojčice.

Treneri će biti Zlatko Ćaćić i Danilo Bibin, a treninzi će se, četiri puta sedmično (ponedjeljak, srijeda, petak, subota) održavati u Mediteranskom sportskom centru u Budvi.

izvor: Vijesti