Odbojkaški savez Crne Gore

Address:19. Decembar br.5 (južna tribina Gradskog stadiona), 81000 Podgorica
Phone:+382 20 665 115
Website:www.oscg.me
FIVB

Trentino i Rešovija u polufinalu

Italijanski Trentino i poljska Resovija plasirali su se u polufinale 14. SP klubova i tako pridružili Lubeu i Fakelu iz Novog Urengoja, koji će nastaviti takmičenje za planetarnu titulu.

Prvi meč 2. kola B grupe, donio je sjajnu borbu odbojkaša Trentina i SADA Kruzeira. Konačnih 3:1 (17:25, 28:26, 25:23, 27:25) u meču najtrofejnijih ekipa u istoriji Svjetskih prvenstava, došli su posle puno uzbuđenja i velikog preokreta Italijana. Brazilci su sjajno otvorili meč, snažnim servisima i sigurnim prijemima lako došli do prvog seta, a visok ritam držali su i u nastavku, pa su u završnici drugog perioda vodili 21:17. Imali su dvije vezane set lopte, pri rezultatu 24:22, ali su ih propustili, kao i još dve šanse, da bi Trentino realizovao prvu i uz dosta sreće stigao do izjednačenja.

U trećem periodu, „Kovačević, Lisinac i drugovi” imali su konstantnu prednost od 2 do 4 poena, da bi u završnici Brazilci prišli na „minus 1”. U tim trenucima nepogrešiv je bio Aron Rasel, pa je realizovao treću set loptu i Trentino je poveo 2:1.

Ni četvrti set nije mogao bez drame. Dugo se igralo poen za poen, a u završnici su Brazilci prvi došli do set lopti. Propustili su dvije, jer je Kovačević bio nepogrešiv. Na kraju je presudio blok Srećna Lisinca na sjajnom Evandru Gueri, nakon čega je nastala velika radost odbojkaša Trentina.

Amerikanac Rasel završio je utakmicu sa 25 poena, Kovačević je osvojio 11, a Lisinac 10, a u redovima Kruzeira, Evandro Guera se zaustavio na 25, a Tejlor Sander na 17.

U drugom meču 2. kola, u sudaru Resovije i iranskog Hatam Ardakana, nije bilo neizvesnosti. Poljaci su i pored nešto lošije igre dominirali, prva dva seta dobili rezultatom 25:21, da bi u trećem do izražaja došla razlika u kvalitetu, pa su prvaci Azije ostali na samo 11 osvojenih poena. Blistao je tokom cijelog susreta Francuz Tibo Rosar sa 19 poena, dok je Damjan Šulc dodao 13, a Dejvid Smit 10. U redovima Hatam Ardakana Gasem Karhaneh je osvojio 9, a Akbar Valeji 6 poena.

U četvrtak, u poslednjem kolu u Žešuvu, od 17.30 časova za prvo mesto u B grupi igraju Trentino – Resovija, a od 20.30 sastaju se SADA Kruzeiro – Hatam Ardakan.

This slideshow requires JavaScript.

Izvor: SportKlub