Odbojkaški savez Crne Gore

Address:19. Decembar br.5 (južna tribina Gradskog stadiona), 81000 Podgorica
Phone:+382 20 665 115
Website:www.oscg.me
CEV

Tijana Bošković i Bartoš Kurek najbolji u Evropi!

Tijana Bošković, korektor Srbije, najbolja igračica SP 2018, proglašena je drugi put uzastopno za najbolju odbojkašicu Evrope.

Bartoš Kurek, korektor Poljske, najbolji igrač (MVP) i najbolji poenter SP 2018, proglašen je za najboljeg igrača Evrope u 2018.

Bartosz Kurek of Poland spikes

Vital Hejnen iz Belgije, selektor odbojkaša Poljske, aktuelnih dvostrukih svjetskih prvaka, proglašen je za najboljeg trenera u Evropi u konkurenciji odbojkaša.

Zoran Terzić, prvi trener Srbije, svjetskog prvaka, proglašen je za najboljeg trenera u Evropi u konkurenciji odbojkašica, na svečanosti održanoj u hotelu Hilton u Budimpešti.

Karlo Salvatori iz Italije je dobio nagradu za životno djelo. Salvatori je bio predsjednik Organizacionog komiteta SP 2010, 2014. i 2018. u Italiji.
Za CEV takmičenje godine proglašeno je premijerno Evropsko prvenstvo na snijegu, održano u Vagrajn Klajnarlu i Flahauu, u Austriji.
Specijalno priznanje za izvanredna dostignuća u mlađim kategorijama dobili su Denis Šekunov (17 godina) i Dmitrij Veretjuk (16 godina) iz Rusije, aktuelni svjetski prvaci u beach – volley za igrače do 19 godina i prvaci Evrope za igrače do 20 godina.

“Kraljice plaže” su Barbora Hermanova i Marketa Slukova iz Češke, prvoplasirane na FIVB rang listi najboljih igračica u beach – volley.

Titula “Kraljevi plaže” pripala je Norvežanima Andersu Berntsenu Molu i Kristijanu Sandliju Serumu, prvoplasiranim na FIVB rang listi i prvacima Evrope 2018.