Connect with us

Intervju

Tanja Bokan za SK: Samoizolacija na Filipinima

Jedna od najboljih odbojkašica u istoriji Crne Gore, Tatjana Bokan, odlučila je da krene u novu avanturu. Odlučila je da karijeru nastavi na Filipinima u klubu Čeri Tigo.

Avantura je dobila drugačije izglede od onoga što je sjajna djevojka iz Bara očekivala. Trenutno je šampionat stopiran, a Tanja Bokan se nalazi u izolaciji, prati i čeka šta će se dešavati u narednom periodu.

Kakva je trenutna situacija, šta se dešavalo u proteklom periodu i kakvi su planovi za dalje, Tanja je ispričala, odnosno napisala za Sport Klub.

“Trenutno sam da tako kažem zaglavljena na Filipinima. Prošlo je već dvije nedelje kako je prvensto pomjereno, još uvijek ne i zvanično otkazano. Već dvije nedelje sam u samoizolaciji. Napisala sam na početku da sam zaglavljena jer su mnogi letovi otkazani i nisam u mogućnosti da se vratim u Crnu Goru”, napisala je Tanja Bokan za Sport Klub.

“Moram sačekati još koji dan da vidim da kako će se odvijati trenutno stanje koje se iz dana u dan mijenja. Ovdje su kao što rekoh prije desetak dana uveli samokarantin, policijski čas i sve što je neophodno da se zaustavi širenje virusa. Ja se iskreno nadam da će uspjeti u tome i da ćemo nastaviti tamo gdje smo stali, u suprotnom, ukoliko dođe do otkazivanja prvenstva, moraću da pronađem način da se vratim u svoju zemlju, a samim tim, to za mene znači još mjesec dana samokarantina. Iskreno nije mi svejedno ali ne bih sebi dozvolila da ugrožavam tuđe živote i živote onih najmiliji, jer životi nas, sa jačim imunosistemom nisu toliko ugroženi”.

Borac bez mane i straha što Tanja Bokan definitivno jeste, uputila je apel svim građanima da se pridržavaju preporuka nadležnih zdravstvenih institucija.

“Apelujem na sve građane da poštuju preporuke nadležnih zdravstvenih instituacija i vlada. To je jedini način da spriječe dalje širenje pandemije. Iskoristite priliku i nadoknadite izgubljeno vrijeme sa porodicom i budite zahvalni, jer nemamo svi tu mogućnost. Odmorite se od napornih obaveza koje vam nameće svakodnevnica jer sigurna sam da ne postoji niko ko bar jednom nije rekao “eh da mi je da odmorim od svega'”, naglasila je Tanja i dodala:

“Što se reprezentacije tiče još uvijek se nisam oprostila od državnog tima, a kada donesem tu odluku javnost će biti obaviještena. Zbog novonastale situacije koju ne možemo kontrolisati, a samim tim ni previdjeti, da li će kvalifikacija za Evropsko prvenstvo biti ili ne, odnosno kada će biti održane, da budem iskrena trenutno i ne razmišljam o tome”.

Izvor: www.sportklub.rs

More in Intervju