Connect with us

Intervju

Tanja Bokan za SK: Plasman na EP kao kruna karijere

Tanja Bokan je karijeru počela u rodnom Baru i klubu Luka Bar. Stigla je i do finala Kupa Srbije i Crne Gore 2003. godine u odbojci, ali ne i do trofeja. Od 2006. godine je nosila dres subotičkog Spartaka sve do 2010. godine, a onda je počela inostranu karijeru.

Prvo je igrala u Italiji, u Soveratu. Uslijedila je selidba u Francusku gdje je tri godine branila boje Miluza, a jednu godinu je bila član Kana sa kojim je osvojila duplu krunu. Prije Azerbajdžana, gdje je branila boje Azeraila, Tanja Bokan je igrala i u Japanu, a sa ekipom Hamamicua je osvojila Kup ove zemlje.
Od ove sezone je uzdanica italijanskog Pezara koji je prošle sezone izborio plasman u elitno društvo.

“U Pezaru mi je zaista predivno. Grad je jako lijep, a s obzirom da živim na prelijepoj pješčanoj plaži uživanju u ljepoti nema kraja. Ali, nisam došla u Italiju da uživam u prirodnim ljepotama nego da igram odbojku i fokus je na ostvarenje ambicija kluba”rekla je Tanja Bokan jedna od najboljih odbojkašica Crne Gore i Evrope i nastavila:

FOTO: Savo Prelević

“Ambicije kluba su bile opstanak u elitnom društvu, jer je prošle sezone izboren plasman u isto. Ali, postali smo prijatno iznenađenje sezone. Igramo odlično, a samim tim su i ambicije porasle. Ukoliko u nedelju pobijedimo Legnanu i matematički smo ostvarile cilj koji je zacrtan na početku, a to je opstanak. Treba naglasiti da je drugi dio sezone tek počeo, što samo ilustruje koliko smo dobro igrale do sada. Daće Bog da u nedelju nastavimo sa dobrim partijama, a onda pokušamo da se dokopamo i plej-ofa, što mislim da nije nerealno, naprotiv”.

Tokom ljeta odbojkašice Crne Gore su igrale u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo i u Evropskoj ligi. Nisu uspjele da stignu do planetarne smotre, nisu uspjele da stignu do finalnog turnira Evropske lige. Međutim, stekle su ogromno iskustvo, a usput su bile oslabljenje neigranjem Tanje Bokan, koja je propustila prošlo, ali neće naredno ljeto kada su na programu kvaifikacije za Evropsko prvenstvo.

Crna Gora je u grupi sa Ukrajinom, Norveškom i Grčkom, a dvije selekcije će izboriti plasman na smotru najboljih selekcija Starog kontinenta. Bilo bi to prvo veliko takmičenje u istoriji Crne Gore.

“Od sveg srca bih voljela da izborimo plasman na Evropsko prvenstvo i napravimo istorijski uspjeh kada je ženska odbojka u pitanju. Svi smo svjesni prilike koja nam se pruža. Budite sigurni da će sve djevojke na parketu, svi ljudi koji vode Savez, stručni štab na čelu sa Draganom Nešićem uložiti i poslednji atom snage i energije kako bi stigli do cilja, kako bi stigli do ostvarenja sna. Grupa je izuzetno neugodna. Ukrajina je favorit, a mislim da ćemo sa Grčkom voditi borbu za mjesto na Evropskom prvenstvu”, naglasila je za Sport Klub Tanja Bokan.

More in Intervju