Odbojkaški savez Crne Gore

Address:19. Decembar br.5 (južna tribina Gradskog stadiona), 81000 Podgorica
Phone:+382 20 665 115
Website:www.oscg.me
Transferi

Tanja Bokan ide u Kinu: Spremna sam za novi izazov

Tanja Bokan se vraća u Aziju – nakon Indonezije i Japana najbolja crnogorska odbojkašica igraće u Kini, u Džeđangu.

“U februaru je bila neka priča za draft za Južnu Koreju, i tu sam odradila prijavu. A onda je početkom marta stigla ponude iz Kine i vrlo brzo smo se dogovorili, i na vrijeme otkazala draft u Koreji kako bih izbjegla dvogodišnju zabranu prijavljivanja na njihov draft. Krajem septembra idem za Kinu”, kaže Tanja Bokan za „Vijesti“.

Kako kaže, u ovom trenutku ne zna skoro ništa o novom klubu, niti o ambicijama u narednoj sezoni.

“Znam sam da je trebalo da igramo Svjetsko klupsko prenstvo kod nas, ali izgleda nećemo. Bila sam u Indoneziji i Japanu, ali su mu rekli da je Kina nešto sasvim drugo. Novo iskustvo i novi izazovi, koje čekam spremna, i unaprijed se radujem”, nastavlja Tanja Bokan, koja je prije Kine igrala za Luku Bar, Spartak, Soverato i Pezaro, Miluz i Kan, Azerail, Hamamicu i Pepsivo.

Finansijski uslovi su zadovoljili želje naše odbojkašice, ali nije samo to presudilo u izboru nove sredine.

“Prvenstvo u Kini mnogo kraće nego, recimo, u Japanu i slično, završava se do početka januara. Da je duže, ne bi mi odgovaralo da idem u Aziju, a za kasnije imam ambiciju da sezonu nastavim negdje drugo, po Evropi ili opet negdje po Aziji. To su mi planovi”.

Kapitenki naše reprezentacije će društvo u ovom klubu praviti Slovenka Saša Planinšec.

“Priželjkivala sam da sa mnom u ekipi bude neko sa Balkana, tako da nije moglo da ispadne bolje. Igrala sam protiv nje, ali nisam imala priliku da se družim, ali sam čula da je super cura, neće biti nikakvig problema”.

U toku je Evropsko prvenstvo za odbojkašice, na kojem nema Crne Gore, a za manje od 10 dana počinje EP za muškarce, na kojem će nastupiti i naša selekcija.

“Izuzetno smo ponosna na mušku reprezentaciju, već je napravila izuzetnu stvar plasmanom na Evropsko prvenstvo. S obzirom na to da lično poznajem momke, mislim da na EP neće poći sa idejom da su sve završili samim plasmanom na to veliko takmičenje i da je dovoljno samo da se pojave. Mislim da će dati svoj maksimum i da će pokušati da urade još nešto više. Nadam se da će naša reprezentacija i na Evropskom prvenstvu biti možda zemlja iznenađenja. Mislim da momci to zaslužuju, radili su vrijedno mjesec i po dana i vjerujem da su spremni za izazove koji ih očekuju”, zaključila je Tanja Bokan.

izvor: Vijesti