Connect with us

Intervju

Rovčanin: Odbojka je ljubav

Milana Rovčanin dvije godine zaredom je najbolja odbojkašica Crne Gore.

“Zadovoljstvo je što sam najbolja i u ovoj godini. Nagrada je podstrek za neke buduće uspjehe. Hvala Savezu, klubu na dobrim uslovima i treneru”, rekla je Milana.

Posljednje tri sezone je član Luke Bar. Igrala je za Budućnost, osvojila titulu, a počela je u Pljevljima u Rudaru. Od osme godine je u odbojkaškom sportu.

“Sve što radim u odbojci, radim iz srca. Volim sport, srećna sam u sportu, bez obzira na to što sam, možda, neke stvari zapostavila i propustila. Ali, ne žalim. Srećna sam zbog izbora i ponosna sam na odluku koja mi je od osme godine odredila put. Tada sam počela da treniram u Pljevljima, u Rudaru. Odbojka je za mene najljepši sport, pravi ženski bez kontakta.”

Iz Rudara je stigla u Budućnost.

“Tada je Budućnost bila baš jaka, treneri su se raspitivali, pa sam odlučila da upišem fakultet i u Podgorici nastavim dalje. U debitantskoj godini osvojili smo titulu. Nakon toga još dvije sa Lukom Bar, a Kup sam dva puta osvojila sa Barankama i sa Rudarom. ”

Želi sa Lukom Bar da odbrani trofeje. Svjesna je koliki posao čeka klub.

“Još se nijesmo uigrali, a ekipa je podmlađena, sa još mnogo prostora za napredak. U odnosu na prošlu sezonu otišlo je pet igračica, a ostali su se pojačali. Zbog svega toga nijesmo u prvenstvo krenuli kako smo očekivali, ali se nadam da ćemo sa utakmicama rasti i doći do cilja. ”

Izlazak na evro scenu želja je najbolje odbojkašice Crne Gore.

“Što se tiče bliže budućnosti, tu sam uz Luku Bar. Željela bih da se oprobam u inostranom klubu. Možda u italijanskoj drugoj ligi. Voljela bih da dođem do neke solidne ekipe, koja je u skladu sa mojim kvalitetom.”

O reprezentaciji kaže:

“Bila sam u sastavu ili na širem spisku. Vidjećemo od ove godine šta će biti. U maju nas čekaju obaveze”, rekla je najbolja odbojkašica u Crnoj Gori.

Izvor: Pobjeda

More in Intervju