Odbojkaški savez Crne Gore

Address:19. Decembar br.5 (južna tribina Gradskog stadiona), 81000 Podgorica
Phone:+382 20 665 115
Website:www.oscg.me
Liga šampiona

Rekordan novčani fond Lige šampiona u iznosu 4,8 miliona eura!

Ukupan iznos nagradnog fonda CEV Lige šampiona za 2021. godinu iznosiće rekordnih 4,8 miliona evra, saopštio je danas CEV.

Administrativni bord CEV-a složio se sa tako velikim ulaganjem kao još jedan vid podrške klubovima, ali i da nagradi njihove napore da se najelitnije takmičenje u klupskoj odbojci odigra, čak i u vrijeme pandemije koronavirusa. Štaviše, CEV će nastaviti da promoviše potpunu rodnu ravnopravnost, sa istim iznosom nagrada u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Eventualni pobednici ovogodišnje CEV Lige šampiona vraćaju se kući sa čekom vrijednim 500.000 evra, što je rekord svih vremena u ovom takmičenju. Drugoplasirani u Super finalu Lige šampiona dobiće 250.000 evra, dok će oni koji dođu do polufinala, uspjeti da obezbijede 125.000 evra.

Ove brojke, kao i ukupni novac koji je dostupan, svedoče o kontinuiranim naporima CEV-a da ublaži efekte pandemije.

Izdanje CEV Lige šampiona 2021. godine počelo je krajem septembra 2020. godine sa prvim rundama, prije nego što je grupna faza započela krajem novembra, a sada će se nastaviti do sredine februara sa nizom takozvanih „balona“, kako bi se smanjila međunarodna putovanja i obezbijedilo sigurno okruženje za sve učesnike, saopšteno je iz Evropske odbojkaške konfederacije (CEV).