Odbojkaški savez Crne Gore

Address:19. Decembar br.5 (južna tribina Gradskog stadiona), 81000 Podgorica
Phone:+382 20 665 115
Website:www.oscg.me
Prva liga (Ž)

PRVA LIGA (Ž): Za vikend 2.kolo, u subotu derbi kola Morača – Luka Bar

U subotu 12. oktobra startuje drugo kolo Prve lige za odbojkašice.

U prvoj utakmici, od 15 časova, ekipa Nikšića ugostiće ekipu Budućnosti u sportskom centru “Nikšić” u Nikšiću. Od 18 časova u sali Gimnazije u Kotoru, Gimnazijalac dočekuje ekipu Jedinstvo Franca. U istom terminu (18h) zakazan je duel u SC “Rea” u Budvi između Mediteran Bemaxa i Galeb Poliklinika Hipokrat. Sat kasnije (19h) snage će odmjeriti ekipe Morače i Luke Bar u sali OŠ “Radojica Perović” u Podgorici.

“Svjesni smo kvaliteta ekipe Morače i sigurno da nas čeka jaka i zanimljiva utakmica. Imaju prednost domaćeg terena. Za nas je jako bitno da odmah na početku opravdamo ulogu favorita. Dobro smo trenirale u pripremnom periodu i odigrale dosta turnira. U subotu idemo da damo svoj maksimum i mislim da ako sve bude kako treba i ako budemo igrale svoju igru rezultat neće izostati”, izjavila je primač servisa ekipe Luke Bar, Dušanka Petrović.

“U subotu nas očekuje meč protiv ekipe Morače. Pripreme za ligu su prošle dobro. Očekuje se od nas da na samom početku pokažemo našu igru i opravdamo ulogu favorita”, izjavila je primač servisa ekipe Luke Bar, Milena Burzanović.

U nedelju, 13. oktobra, ekipa Albatrosa dočekaće Rudar u SC “Igalo” u Herceg Novom sa početkom u 16 časova.

“Na petogodišnjici od osnivanja kluba plasirali smo se u prvu ligu i prihvatili izazov igranja u istoj. Predvodim sastav koji je u prosjeku starosti oko sedamnaest godina i samim tim možda neiskusan za igranje u najvećem rangu, ali veoma talentovan i vrijedan. Moja očekivanja u ovoj takmičarskoj sezoni: nemamo nikakav imperativ rezultata, a moja želja je da bar obezbijedimo opstanak u elitnom drustvu, i želja mi je takođe da se dostojno prikažemo na svim terenima u Crnoj Gori na kojim budemo igrali”, izjavila je pred utakmicu sa Rudarom Branka Obradović, trener ekipe Albatros.

Raspored utakmica:

subota, 12.oktobar

(15h) Nikšić – Budućnost

(18h)  Gimnazijalac – Jedinstvo Franca

(18h) Mediteran – Galeb Poliklinika Hipokrat 

(19h) Morača – Luka Bar

nedelja, 13.oktobar

(16h) Albatros – Rudar