Odbojkaški savez Crne Gore

Address:19. Decembar br.5 (južna tribina Gradskog stadiona), 81000 Podgorica
Phone:+382 20 665 115
Website:www.oscg.me
NovostiPrva liga (Ž)

PRVA LIGA (Ž): Najava 14.kola, gradski derbi u Baru

U subotu 29.februara, povodom akcije CEV (Evropske odbojkaške Konfederacije) “Jedan dan više za odbojku” (#1DayMore4Volleyball) odigraće se svi mečevi 14. kola Prve lige Crne Gore za odbojkašice.

U Nikšiću će se odigrati utakmica između ekipa Nikšića i Jedinstva Franca u SC “Nikšić” sa početkom od 13 časova.

“Raduje nas što ćemo biti dio projekta “Dan više za odbojku”. Sledeće kolo dočekujemo ekipu ”Jedinstvo” iz Bijelog Polja. Prošlo kolo smo morali odložiti zbog bolesti naših igračica koje jos uvijek ne treniraju. Nadam se da ćemo u subotu biti u punom sastavu. Pokušaćemo da igramo što bolje i da se revanširamo za poraz u prvom dijelu prvenstva”, kazala je Daša Vulanović, primač servisa ekipe Nikšić.

“Pred nama je nekoliko bitnih utakmica, možda i presudnih za naš opstanak u Prvoj ligi. Utakmica koja nas očekuje ovog vikenda je protiv ekipe Nikšića, koju smo savladali u prvom dijelu, ali i u ovaj meč moramo ući maksimalno ozbiljno. Radili smo jako i nadamo se da ćemo postici željeni cilj”, kazala je Isidora Jevrić, srednji bloker Jedinstva.

Mediteran Bemax ugostiće ekipu Rudara u SC “Rea” u Budvi sa početkom od 17 časova.

“U subotu nas očekuje utakmica protiv Rudara iz Pljevalja, nadamo se da će rezultat ići u našu korist s obzirom na to da igramo na svom terenu, pred domaćom publikom. Poslednja dva meča smo dobro odigrali, cilj je da taj kontinuitet održimo i držimo sigurnim svoje mesto u Ligi”,  izjavila je Ivana Božović, srednji bloker Mediterana.

Gradski derbi odigraće se u SC “Topolica” u Baru između ekipa Galeba i Luke Bar sa početkom od 17 časova.

“Iako rezultatski nema previše značaja, potrudićemo se da iskoristimo ovaj meč protiv Luke Bar kao još jedan kvalitetan trening. Mislim da smo se dosta istrošili na prvom meču polufinala kupa tako da još ne znam ni u kom sastavu ćemo nastupiti u subotu, ali koja god ekipa da izađe na teren ima obavezu da da sve od sebe”,kazao je Nikola Masoničić, trener Galeba.

U sali Gimnazije u Kotoru, Gimnazijalac će ugostiti ekipu Budućnosti od 18 časova.

“U ovom kolu, protiv ekipe Budućnosti ulazimo kao favoriti ali isto tako i sa oprezom jer iza sebe imamo dva vezana poraza i teške utakmice. Uzimajući u obzir domaći teren cilj ekipe jeste što bolja partija uz minimalan broj grešaka kao i podizanje ekipe za predstojeće utakmice”, izjavila je Ksenija Simun, kapiten Gimnazijalca.

U Podgorici, ekipa Morače dočekaće Albatros u sali OŠ “Radojica Perović” sa početkom od 18:30h.

“U subotu u Podgorici igramo protiv ekipe izuzetnog kvaliteta, veoma stabilnom i jakom Moračom. Posle naše dvije veoma iscrpljujuće i teške utakmice u predhodna dva kola ne očekujemo veći uspjeh. Do sada smo ostvarili opstanak u Prvoj ligi što je bio naš prvobitni cilj, tako u ovu utakmicu ulazimo opušteno bez većeg pritiska i svaki osvojen poen ćemo gledati kao veliki uspjeh. Trudićemo se da što bolje i kvalitetnije odigramo, nadamo se da će u subotu biti dobra i kvalitetna odbojka, jer mi prije svega volimo odbojku i uživamo u njenoj ljepoti”, kazala je  Branka Obradović, trener Albatrosa.

Raspored:

subota, 29.februar

(13h) Nikšić – Jedinstvo Franca

(15h) Mediteran Bemax – Rudar

(17h) Galeb – Luka Bar

(18h) Gimnazijalac – Budućnost

(18:30h) Morača – Albatros