Odbojkaški savez Crne Gore

Address:19. Decembar br.5 (južna tribina Gradskog stadiona), 81000 Podgorica
Phone:+382 20 665 115
Website:www.oscg.me
Prva liga (Ž)

PRVA LIGA (Ž): Derbiji 15.kola u Pljevljima, Bijelom Polju i Herceg Novom

U petak, 06.marta startovaće 15.kolo Prve lige Crne Gore za odbojkašice.

Šesto kolo će otvoriti duel između ekipa Luke Bar i Budućnosti u SC “Topolica” u Baru sa početkom u 15 časova.

U subotu, ekipa Rudara ugostiće Galeb u SC “Ada” u Pljevljima od 15 časova, dok će se istog dana, u 18:30časova odigrati duel između ekipa Morače i Gimnazijalca u sali OŠ “Radojica Perović” u Podgorici.

“Za vikend nam slijedi utakmica protiv ekipe Morače. U ovom kolu protivnička ekipa se vodi kao favorit, ali bez obzira na to, mi ćemo dati svoj maksimum i iskoristiti svaku ukazanu priliku da možda na kraju i iznenadimo protivnika”, kazala je Anastasija Krgović, primač servisa Gimnazijalca.

U nedjelju zakazan je derbi između ekipa Jedinstva Franca i Mediterana Bemax u SC “Nikoljac” u Bijelom Polju.

“S obzirom na to da nismo ispunili očekivanja prošlog vikenda protiv ekipe Nikšića, ove nedjelje ćemo biti dodatno motivisani da ostvarimo pobjedu na našem terenu i da tako izborimo opstanak u ligi. Nadamo se da nećemo ponoviti lošu igru i uz minimalan broj grešaka uspjeti da savladamo ekipu Mediterana, kojoj je ova utakmica takođe veoma važna”, izjavila je Staša Peković, tehničar Jedinstva.

“Prošlog vikenda smo odigrale kvalitetnu utakmicu uzevši set ekipi Rudara, čime smo dokazale da imamo kvalitet, ali je iskustvo bilo na strani protivnika. Očekuje nas vrlo težak i važan meč protiv ekipe Jedinstva, u kojem ćemo dati sve od sebe da odigramo najbolje što možemo i ostvarimo pobjedu koja bi bila od velikog značaja za naš klub i našu poziciju na tabeli”, kazala je Ksenija Ljubanović, srednji bloker Mediterana.

Poslednji meč 15.kola odigraće se između ekipa Albatrosa i Nikšića u SC “Igalo” u Herceg Novom sa početkom od 20 časova.

“Duel sa Albatrosom za nas nema većeg rezultatskog značaja. Pokazali su da su odlična ekipa i prije svega očekujemo dobru utakmicu. U svakom slučaju pokušaćemo da ponovimo rezultat iz prvog dijela prvenstva”, izjavila je Marija Bojić, srednji bloker Nikšića.

Raspored:

petak, 06.mart

(15h) Luka Bar – Budućnost

subota, 07.mart

(15h) Rudar – Galeb

(18:30h) Morača – Gimnazijalac

nedjelja, 08.mart

(16:30h) Jedinstvo Franca – Mediteran Bemax

(20h) Albatros – Nikšić