Odbojkaški savez Crne Gore

Address:19. Decembar br.5 (južna tribina Gradskog stadiona), 81000 Podgorica
Phone:+382 20 665 115
Website:www.oscg.me
Prva liga (M)

Prva liga odbojkaša: Budućnost Volley i Budva igraju derbi

Derbi 11. kola Prvenstva Crne Gore za odbojkaše igra se u petak 19. februara, a sastaju se dvije prvoplasirane ekipe na tabeli – Budućnost Volley i Budva. Meč u Sportskom centru “Morača” počinje u 17 časova. I jedna i druga ekipa u četvrtak igraju prve mečeve polufinala Kupa i obje su u njima favoriti (Budva gostuje Mornaru, a Budućnost Mediteranu), pa se očekuje da i jedni i drugi budu na najvećem nivou upravo za derbi u Podgorici. Doduše, od problema izazvanih pandemijom kovida nije imun ni sport, sa njim kubure i naše ekipe, pa je moguće da trenutni maksimum Budućnosti i Budve nije na nivou onog koji bi bio u “normalnim” okolnostima.

“Nekada su najave utakmica između naše dvije ekipe počinjale pozivom da navijači u što većem broju dođu i pruže nam podršku, a sada, s obzirom na situaciji sa korona virusom, dobro je i ako sakupimo ekipu. Očekujem borbenu utakmicu, jer je o kvalitetu teško govoriti u okolnostima kada smo imali puno problema sa koronom, a koliko čujem i oni. Znamo kvalitete Budve, iskustvo je na njihovoj strani, ali nas raduje činjenica da možemo da igramo sa njima, jer je to prilika da naši mladi igrači napreduju i stiču iskustvo”, kazao je trener Budućnosti Zoran Vukčević.

I trener Budve Miloš Marković strahuje za kvalitet utakmice, ali se nada dobrom rezultatu svog tima.

“Rekao bih da će derbi četvrtog kola obje ekipe dočekati prilično nespremne i neuigrane, razlozi su objektivni i više puta navedeni. Uz to, imamo i situaciju igranja dan za danom, što u našoj odbojci i nije bila praksa, uzimajući u obzir mali broj ekipa i prilično fleksibilan kalendar takmičenja. Imajući u vidu gore navedeno, siguran sam da ovog puta kvalitet odbojke neće biti na zavidnom nivou. Nadam se da ćemo i u ovim uslovima biti ekipa koja će se bolje snaći, te da ćemo se iz Podgorice vratiti sa pozitivnim ishodom”, ističe Marković.

Ostala dva meča igraju se u nedjelju 21. februara. Od 15 časova Mornar dočekuje gradskog rivala, ekipu Galeba, dok će od 18 sati Sutjeska ugostiti Jedinstvo. Slobodan je Mediteran.

Sve utakmice igraju se bez prisustva publike.

Rezultate uživo i statistiku možete ispratiti na ovom linku:

http://www.demowww.me/odbojka_web/site_cg/public/index.php/statistika/livestat

Raspored:

petak, 19. februar

Budućnost Volley – Budva (17h)

nedjelja, 21. februar

Mornar – Galeb (15h)

Sutjeska- Jedinstvo (18h)