Connect with us

Svjetsko prvenstvo

Paola Egonu vodila Koneljano do istorijske titule

Odbojkašice Koneljana su prvi put u istoriji postale šampionke svijeta, pošto su u finalu u kineskom Šaošingu savladale Ezačibaši rezultatom 3:1, po setovima 22:25, 25:14, 25:19, 25:21.

Prvakinje Italije potpuno zasluženo su stigle do najvećeg uspjeha u istoriji zahvaljujući brilijantnoj igri Paole Egonu, MVP-u turnira, koja je osvojila 33 poena. Pratile su je Rafaela Foli i Kimberli Hil sa 11, a igrom kluba sa sjevera Apenina dirigovala je Poljakinja Joana Vološ.

Posle velikog preokreta u prvom setu, kada su minus od čak osam poena pretvorile u vođstvo, odbojkašice Ezačibašija nisu uspjele da zadrže visok nivo igre u nastavku meča. Škripjelo je u realizaciji, ali se mora proznati da je Koneljano igrom bukvalno bez greške dolazio do inicijative, a na kraju i rezultata. Jedina veća borba viđena je u završnici četvrtog seta, ali je posle rezultata 22:20, Koneljano čvršćim blokom i zahvaljujući nepogrešivoj Egonu došao do pobjede.

U redovima Ezačibašija, 24 poena upisala je Tijana Bošković, 17 je dodala Natalija, dok je Koreanka Kim osvojila 15.

Porazom u finalu, Ezačibaši je prekinuo dominaciju turskih klubova u ovom takmičenju koje je trajalo četiri godine. Sa druge strane, Koneljano je postao prvi italijanski klub koji se posle 27 godina popeo na krov sveta.

izvor: www.sportklub.rs

More in Svjetsko prvenstvo