Connect with us

Prva liga (Ž)

ODBOJKAŠICE U petak startuje 13. kolo Prve lige Crne Gore

U petak, 21.februara, odigraće se duel između ekipa Albatros i Gimnazijalac u SC “Igalo” u Herceg Novom sa početkom od 20 časova.

U subotu odigraće se preostali mečevi 13.kola Prve lige Crne Gore za odbojkašice.

Budućnost će ugostiti ekipu Galeba u sali Medicinske škole u Podgorici, sa početkom od 15 časova, dok će pola sata kasnije (15:30h) početi meč između ekipa Jedinstva Franca i Morače u SC “Nikoljac” u Bijelom Polju.

“Iako ekipa Morače važi za apsolutnog favorita u predstojećem duelu, ulazimo sa željom da pružimo što jači otpor protivniku. Upravo kroz ovakve utakmice naša mlada ekipa treba da stiče iskustvo i podiže formu za bitne utakmice koje nas očekuju u drugom dijelu polusezone”, kazao je Mladen Miladinović, trener Jedinstva.

Poslednji meč odigraće se u SC “Topolica” u Baru između Luke Bar i Mediterana Bemax sa početkom od 17 časova.

“Shodno prethodno odigranoj polusezoni Prve Crnogorske lige, utakmica u subotu protiv Budućnosti bila nam je od velikog značaja, jer nas je izdigla na osmo mesto. Kao i prethodne godine, našem klubu je cilj opstanak. Iako odigrana pod velikim pritiskom, ova utakmica nam je dala vjetar u leđa, da obezbijedimo bar još dvije pobjede do kraja sezone, kako bismo zadržali svoje mesto u Ligi. Pružili smo dobar otpor ekipi Budućnosti, kao i sjajnu odbojku domaćoj publici. U subotu nas očekuje utakmica sa najjačim protivnikom, Lukom Bar. Iskoristićemo je kao pripremu za utakmice koje nam tek slijede gdje očekujemo pobjedu, kao i da uvidimo koliko smo napredovali sa kvalitetom naše igre u odnosu na prethodnu polusezonu”, izjavila je Andjela Rađenović, tehničar Mediterana.

Na zahtjev ekipe Nikšića, zbog bolesti većeg broja igračica, a uz saglasnost ekipe Rudara, utakmica ova dva kluba je odložena za srijedu, 11.mart, a odigraće se u SC “Ada” u Pljevljima.

Raspored:

petak, 21.februar

(20h) Albatros – Gimnazijalac

subota, 22.februar

(15h) Budućnost – Galeb

(15:30h) Jedinstvo Franca – Morača

(17h) Luka Bar – Mediteran Bemax

srijeda, 11.mart

Rudar – Nikšić

More in Prva liga (Ž)