Connect with us

Reprezentacija

Odbojkaši startuju 28.jula, prijateljske utakmice sa Iranom i Grčkom u Verde Complexu!

Selektor muške seniorske odbojkaške reprezentacije Crne Gore Veljko Bašić objavio je spisak igrača koji će početi pripreme i konkurisati za mjesto u timu za istorijski nastup naših odbojkaša na Evropskom prvenstvu.  Naša selekcija će se početi pripreme 28. jula u Pljevljima, gdje će trenirati do 9. avgusta. Reprezentacija se nakon toga seli za Bijelo Polje i tamo ostaje do 24. avgusta. Toga dana počinje posljednja faza priprema, koja će biti sprovedena u Verde Complexu u Podgorici, gdje će naš nacionalni tim boraviti do odlaska na Evropsko prvenstvo.

Predviđeno je da reprezentacija odigra više pripremnih utakmica sa selekcijama Grčke i Irana. Utakmice sa Grčkom, takođe učesnikom Evropskog prvenstva, odigraće se 26. i 27. avgusta.

Generalne probe za naš tim biće dueli sa selekcijom Irana, koju sa klupe predvodi proslavljeni crnogorski stručnjak Igor Kolaković. Iran je učesnik završnog turnira Lige nacija i po rejtingu 8. selekcija na svijetu. Kolaković i njegovi izabranici boraviće u Crnoj Gori od 30. avgusta do 5. septembra, a sa našom reprezentacijom odigraće nekoliko pripremnih utakmica i obaviti nekoliko zajedničkih treninga.

Sve pripremne mečeve naša selekcija igraće u Verde Complexu.

Evropsko prvenstvo za odbojkaše održaće se od 12. – 29. septembra, a prvi put igraće se u četiri zemlje – Francuskoj, Belgiji, Sloveniji i Holandiji.

Crna Gora je u grupi D, koja se igra u Roterdamu i Amsterdamu (Holandija), a sa nama u grupi su Poljska, Holandija, Ukrajina, Češka i Estonija. Prolaz u drugu fazu takmičenja obezbijediće po četiri selekcije iz svake grupe.

SPISAK:

TEHNIČARI: Rajko Strugar i Nikola Radonić;

PRIMAČI SERVISA: Vojin Caćić, Marko Bojić, Marko Vukašinović, Božidar Ćuk i Slobodan Bojić;

SREDNJI BLOKERI: Luka Šuljagić, Luka Babić, Ivan Ječmenica, Gojko Ćuk i Blažo Milić;

KOREKTORI: Miloš Ćulafić, Aleksandar Minić i Milutin Pavićević;

LIBERO: Nikola Lakčević.

 

RASPORED UTAKMICA CRNE GORE U GRUPI D NA EVROPSKOM PRVENSTVU:

ROTERDAM – PETAK, 13. SEPTEMBAR:

HOLANDIJA – CRNA GORA (20h)

ROTERDAM – SUBOTA, 14. SEPTEMBAR:

ESTONIJA – CRNA GORA (19h)

ROTERDAM – PONEDJELJAK, 16. SEPTEMBAR:

CRNA GORA – UKRAJINA (17h)

AMSTERDAM – UTORAK, 17. SEPTEMBAR:

POLJSKA – CRNA GORA (17h)

AMSTERDAM – ČETVRTAK, 19. SEPTEMBAR:

CRNA GORA – ČEŠKA (17h)

More in Reprezentacija