Odbojkaški savez Crne Gore

Address:19. Decembar br.5 (južna tribina Gradskog stadiona), 81000 Podgorica
Phone:+382 20 665 115
Website:www.oscg.me
Učinak naših u inostranstvu

Nikoleta Perović najbolji poenter CEV kupa!

Odbojkašice Busta preksinoć su sa 2:0 u pobjedama protiv Able osvojile CEV kup čime je stavljena tačka na drugo po kvalitetu evropsko takmičenje. Italijanska ekipa dominirala je u CEV kupu i bez poraza prošetala se do trofeja, ali je takmičenje ipak proteklo u znaku crnogorske odbojkašice Nikolete Perović.

Baranka je predvodila Bekeščabu, koja je eliminisana u polufinalu upravo od šampiona, ekipe Busta, a Nikoleta Perović na kraju takmičenja je najbolji poenter (167 poena iz napada), zbog čega je skrenula pažnju.

“Veoma sam srećna zbog uspjeha u CEV kupu. Iako su mnogi smatrali da je San Rafael favorit, uspjeli smo da stignemo do polufinala, gdje smo zaustavljeni od Busta, koji je zaista dominirao” – kazala je za Arenu Nikoleta Perović.

Crnogorska reprezentativka, koja igra na poziciji korektora, cijele sezone igrala je na visokom nivou, a da je zaista dominirala pokazuju brojke. Baranka je postigla 167 poena na osam utakmica (31 set), čak 34 više od Brit Herbots iz šampionske ekipe, koja je odigrala devet mečeva i ostvarila 133 poena. Perović je ostarila i najviše poena iz napada (139 na osam utakmica) dok je Herbots imala 120 na devet mečeva.

“Činjenica da sam na kraju takmičenja najbolji napadač i poenter CEV kupa je ogroman usjeh za mene. Nijesam se nadala toj tituli, odnosno prestižnom priznanju, niti sam tome pridavala veliki značaj, jer iz utakmice u utakmicu sve se mijenja, Nijesam igrala na individualni učinak, već za ekipu. Naravno, ovo donosi zadovoljstvo, a i za dalju karijeru svakako da mi znači što sam prva na listi poentera.  Ovo je priznanje za veliki trud, ali i dokaz napornog rada u Bekeščabi”, objasnila je Perović.

Crnogorska reprezentativka koja je nakon Luke Bar karijeru nastavila u Norveškoj, gdje je osvojila titulu sa Stodom, zatim je nastupila za Targu Mureš, nakon čega je ostala u Rumuniji, gdje je blistala u Bakuu. Ipak, nakon Norveške i Rumunije uslijedilo je dokazivanje u jednoj od najjačih liga – Perović je nosila dres Štutgarta. Sada juri trofej u Mađarskoj.

“Mađarska liga je veoma jaka, a nakon CEV kupa sada smo maksimalno fokusirani na domaće takmičenje. Očekuje nas velika i neizvjesna borba kako bi uspješnu sezonu krunisale na najbolji način” – istakla je Nikoleta Perović.

izvor: arena