Connect with us

Intervju

Nikola Masoničić: Vjerujem svojim odbojkašicama

Gost Radio Bara bio je Nikola Masoničić, selektor ženske seniorske odbojkaške reprezentacije Crne Gore i šef stručnog štaba ŽOK “Galeb”.

Vrijeme uglavnom provodi kod kuće, nastoji da obnovi znanje i da se edukuje, nadoknadi što je propustio minulih sezona radeći mnogo i seleći se na relaciji reprezentacija – klub.

“Bio sam zasićen odbojkom i ovaj prinudni odmor mi je, u neku ruku, dobro došao. Istina, nije što se tiče kluba, jer smo bili u jednom dobrom ritmu i prave partije su od nas trebalo da se očekuju u nastavku sezone. Ali, situacija je takva kakva jeste, ne možemo da treniramo, niti da igramo. Napravili smo program po kojem djeca rade svakog dana kod kuće. I, kao i svi, nadamo se da će ovo što prije proći”, ističe Masoničić.

U svakodnevnom je kontaktu sa igračicama, koje mu podnose izvještaj kad završe trening na osnovu onog što im je on poslao. Mora, kaže, da im vjeruje da rade kako treba, jer kod kuće ne treniraju zbog njega nego zbog sebe i održavanja svoje forme. Neizvjesno je šta će biti sa sezonom, ali ne bi bilo dobro da se preskoči dug period i da odbojkašice ništa ne rade.

Kaže i da je dobra okolnost što živi u kući, jer ne zna kako bi izdržao 24 časa u stanu.

“Oko kuće mogu da prošetam, da se izduvam i izluftiram. Živim s roditeljima koji su u rizičnim godinama. Nastojim da budem što više s njima i da ne izlažem ni sebe, ni njih, bilo kakvom riziku”, pojašnjava Nikola.

I on je upozorio da moraju da se poštuju sve izrečene mjere i da svi vode računa o svom zdravlju i zdravlju svojih najbližih. Situacija nije naivna i treba je shvatiti krajnje ozbiljno.

izvor: barinfo.me

More in Intervju