Connect with us

Liga šampiona

Nikola Lakčević sa Vojvodinom u grupnoj fazi Lige šampiona!

Odbojkaši Vojvodine plasirali su se u grupnu fazu Lige šampiona, pošto su savladali Šahtjor na gostovanju u Soligorsku.

Posle maksimalne pobjede na domaćem terenu, Novosađanima su dva seta bila potrebna za mjesto u elitnom takmičenju, ali su oni osvojili i tri. U Soligorsku su slavili sa 25:23, 25:18, 25:22, posle jednog sata i 11 minuta igre, a dobru partiju za Vojvodinu pružio je i crnogorski reprezentativac Nikola Lakčević.

Najbolji među izabranicima Siniše Gavrančića bio je Pavle Perić sa 14 poena, dok je Stevan Simić imao 11. Na drugoj strani se istakao Vjačeslav Čarapovič sa 10 poena.

Šampion Srbije će igrati u grupi E sa poljskom Zaksom Keđeržin Kozle, njemačkim Fridrihshafenom i belgijskim Knak Ruselarom.

Vojvodina je u prethodne dvije godine zaustavljana na poslednjem koraku pred Ligu šampiona, u koju se vraća posle tri sezone. Novosađani su prethodno učestvovali u elitnom takmičenju u sezoni 2015/16, kada su dobili specijalnu pozivnicu, a tada su imali skor 1-5.

Tokom klupske istorije, Vojvodina je dva puta stizala do polufinala Lige šampiona, a to je bilo u sezonama 1988/89 i 1995/96, a u evropskim takmičenjima joj je najveći uspjeh trofej u Čelendž kupu 2015. godine.

izvor: Sport klub

More in Liga šampiona