Odbojkaški savez Crne Gore

Address:19. Decembar br.5 (južna tribina Gradskog stadiona), 81000 Podgorica
Phone:+382 20 665 115
Website:www.oscg.me
IntervjuReprezentacija

Minić: Evropsko prvenstvo je kruna naših karijera

Nakon dva dana zasluženog odmora, Bijelo Polje će od ponedjeljka biti nova baza odbojkaša Crne Gore u sklopu priprema za septembarsko Evropsko prvenstvo. Najteži dio rada je odrađen tokom 12-dnevnih priprema u Pljevljima, gdje je akcenat bio na podizanju nivoa fizičke snage.

“U Pljevljima se najviše radilo na fizičkoj spremi, a što se treninga s loptama tiče fokus je bio na tehnici i što većem broju ponavljanja određenih vježbi. Ta faza priprema nam je teško pala, ali bili smo na to spremni još prije početka priprema tako da to podnosimo sasvim dobro. Atmosfera je odlična, svi igrači se zalažu i daju maksimum”, kaže na početku razgovora za “Vijesti” korektor naše selekcije Aleksandar Minić.

Tokom boravka u Pljevljima, drugi tehničar “crvenih” Nikola Radonić je osjetio bol u koljenu. Srećom, snimanje u Podgorici i pregled doktora Miroslava Kezunovića su pokazali da nema problema sa koljenom, već da je u pitanju bila mala upala, pa je tehničar Budve nastavio normalno da trenira.

“Svi igrači su silno motivisani za nastup na Evropskom prvenstvu, može se reći da nam je ovo možda i kruna dosadašnjeg toka karijere. Imamo ambicije da se pokažemo u što boljem svjetlu, vjerujem da u grupi imamo solidne šanse da se nađemo među prve četiri ekipe i izborimo plasman u osmini finala”, dodaje Minić.

Izabranici Veljka Bašića će na Evropskom prvenstvu debitovati na velikom takmičenju, a rivali u grupi su aktuelni prvak svijeta Poljska, domaćin grupe Holandija, te Estonija, Češka i Ukrajina.

“Šansu tražimo u utakmicama protiv Češke i Ukrajine, ali smatram da može ravnopravno da se igra i protiv Estonije, dok su Poljska i Holandija po mom mišljenju favoriti u grupi”, ističe 32-godišnji korektor.

Za Minića i ostale u odbojkaškoj reprezentaciji, nastup na Evropskom prvenstvu je kruna u dosadašnjoj igračkoj karijeri.

“Sigurno da će svim igračima nastup na EP-u mnogo značiti u sticanju iskustva, kao i na ličnom planu što se tiče afirmacije – zaključio je Minić.

Naši odbojkaši će u Bijelom Polju trenirati do 24. avgusta. Posljednju fazu priprema obaviće se u Podgorici, u kompleksu “Verde”, gdje će naša selekcija odigrati kontrolne utakmice sa reprezentacijama Grčke i Irana, na čijoj klupi sjedi proslavljeni crnogorski trener Igor Kolaković.

Na put za Holandiju, crnogorski odbojkaši će 11. septembra, dva dana kasnije u Roterdamu odigrati prvi meč u grupi, protiv Holandije.

Nakon tri godine mijenja sredinu

Minić je završio treću uzastopnu sezonu u Indoneziji, još jednu u Pertamini iz Džakarte.

“Protekla sezona u Indoneziji je mogla biti bolja, završili smo na trećem mjestu. Ali sve u svemu, mogu reći da sam zadovoljan, pružao sam dobre partije, na kraju sam proglašen za najboljeg napadača lige – ističe Minić.

Nakon ističe, vjeruje da će ovoga ljeta promijeniti sredinu.

“Zasad nisam još nigdje potpisao i neke želje su mi da nastavim ponovo u Aziji. Oni uglavnom počinju sezone kasnije u odnosu na Evropu tako da ima još vremena”, zaključio je Minić.

Minić je karijeru počeo u rodnom Baru, u ekipi Luke Bar, i to kao srednji bloker. Na toj poziciji je igrao do 2010. godine, kada je prekomandovan na korektora.

Nakon Luke Bar, bio je u Budućnosti (u juniorskom timu), Spartaku iz Subotice, Odžaku, iranskom Pajkanu, Partizanu, potom u Budvanskoj rivijeri, turskom Torulu, igrao je i u Libanu, a prije četiri sezone je igrao u novosadskoj Vojvodini, prije odlaska u Indoneziju.

izvor: Vijesti