Odbojkaški savez Crne Gore

Address:19. Decembar br.5 (južna tribina Gradskog stadiona), 81000 Podgorica
Phone:+382 20 665 115
Website:www.oscg.me
IntervjuReprezentacija

Miloš Ćulafić: Spremni smo da uradimo veliku stvar

Prva meč lopta je propuštena, ostala je još jedna, posljednja šansa za premijerni odlazak na Evropsko prvenstvo, odbojkašima Crne Gore potrebno je da sjutra u Budvi (20.15 h) savladaju Moldaviju.

Sve je moglo da bude gotovo prije tri dana u Njitri da su “crveni” stigli do pobjede nad Slovačkom. Ali, domaćin se maksimalnim rezultatom revanširao izabranicima Veljka Bašića za istovjetan poraz u Baru i osigurao prvo mjesto u grupi.

Tako se suština kvalifikacija svela na završni meč u kojem naša selekcija može da ispiše istoriju pred svojim navijačima u crnogorskoj metropoli turizma.

“Pred nama je ključna utakmica, treba da pokažemo sve svoje kvalitete, kao i da zaslužujemo da se plasiramo na veliko takmičenje, prvi put u istoriji naše reprezentacije. To je san svih nas. Meč sa Slovačkom je prošao, analizirali smo ga, nadam se izvukli pouke i zaboravili na rezultat u Njitri. Fokusirani smo na duel sa Moldavijom. Znamo što treba da uradimo. Spremni smo da uradimo veliku stvar”, rekao nam je Miloš Ćulafić.

Crna Gora je (apsolutni) favorit protiv Moldavije i trijumf ne bi smio da dođe u pitanje.

Ipak, slično je bilo i uoči prethodnog meča istih rivala sredinom avgustau Kišinjevu. “Crveni” su vodili 2:0 u setovima, činilo se da imaju sigurnu pobjedu u rukama, ali onda se desila senzacija domaći tim je slavio sa 3:2.

Ćulafić smatra da naš tim ovoga puta neće dozvoliti nikakvo iznenađenje.

“Ne bježimo od uloge favorita, kvalitetniji smo, ali to treba opravdati na terenu. Biće teška utakmica. Težina i značaj su ogromni, to donosi pritisak, ali pravi je momenat da izvučemo maksimum, pokažemo najbolje od sebe. Treniramo dobro, atmosfera je odlična i očekujem da sve to krunišemo pobjedom koja nas vodi na Evropsko prvenstvo”, ističe korektor nacionalne selekcije.

Koliko je podrška publike bitna svakoj ekipi, vidjelo se prije prošle subote kada su navijači Slovačke dupke ispunili dvoranu i nosili svoj tim do pobjede. Trenutak je da i Crna Gora ima vjetar u leđa sa tribine Mediteranskog sportskog centra u Budvi.

“Nadam se da će navijači doći da nas podrže, to mnogo znači. Borimo se za plasman na veliko takmičenje i vjerujem da ćemo na kraju svi zajedno slaviti”, dodao je Ćulafić.

Kako ,,crveni treba da igraju sjutra veče?

“Kao protiv Slovačke u Baru, gdje smo pobijedili 3:0. Bila to naša najbolja utakmica. Ukoliko ponovimo takvu partiju, trijumf neće izostati”, smatra Ćulafić. Bez obzira na poraz u Njitri, meč sa Slovačkom imao je niz pozitivnih detalja za momke selektora Bašića.

“Htjeli smo sve da riješimo u Njitri, ali narodski rečeno – izgorjeli smo u želji. Potrošili smo previše enegije u tom psihološkom aspektu. Postali smo nervozni i pravili netipične greške. To je uticalo da izgubimo drugi set koji smo dugo kontrolisali. U trećem smo pali i domaćin je to kaznio. Ipak, meč nam je mnogo značio jer smo od ljeta prvi put igrali zajedno. Osjetili smo zajedništvo, duh ekipe. Duel u Slovačkoj dao nam je određene smjernice koje će nam mnogo korisiti za ono što nas čeka protiv Moldavije”, zaključio je Ćulafić.

izvor: Pobjeda