Odbojkaški savez Crne Gore

Address:19. Decembar br.5 (južna tribina Gradskog stadiona), 81000 Podgorica
Phone:+382 20 665 115
Website:www.oscg.me
IntervjuReprezentacija

Masoničić: Imam dovoljno znanja i iskustva

Nikola Masoničić je peti selektor crnogorskih odbojkašica u nezavisnoj državi, nakon Vladimira Milačića (u dva navrata), Turčina Nejata Sančaka, Vladimira Rackovića i srpskog stručnjaka Dragana Nešića.

Trener Galeba, sa kojim ima dva osvojena Kupa Crne Gore (2016, 2018), bio je pomoćnik prethodnom selektoru, Nešiću, koji je sporazumno otišao u septembru.

“Malo me iznenadilo sve ovo, ali mi je drago što su mi ljudi iz saveza ukazali povjerenje i prepoznali u meni nekoga ko bi mogao da obavlja tako odgovornu funkciju”, kaže za “Vijesti” Masoničić.

“Koristim priliku da se zahvalim Draganu Nešiću, sa kojim sam imao odličnu saradnju u prethodne dvije godine i od koga sam puno naučio u tom periodu”, dodaje Masoničić, koji je ljetos kao selektor kadetske selekcije osvojio zlatnu medalju na Balkanskom prvenstvu.

“Dogovor je zasada da završimo kvalifikacije, a nakon toga ćemo razgovarati a nadam se i nastaviti saradnju na obostrano zadovoljstvo”.

Sa 31 godinom, Masoničić je najmlađi selektor u istoriji odbojkaških reprezentacija Crne Gore.

“Nisam razmišljao o tome, ali ako je tako, drago mi je. Mislim da imam dovoljno znanja i iskustva da obavljam tako odgovornu funkciju”, vjeruje u sebe Masoničić.

Nakon četiri kola kvalifikacija za EP, Crna Gora je treća u grupi (dvije pobjede protiv Norveške, po poraz od Grčke i Ukrajine), i dalje je, teoretski, u igri za plasman na EP, ali našim damama u januaru treba pobjeda u Ukrajini i trijumf kod kuće protiv Grčke.

“Svjestan sam da smo u teškoj situaciji da imamo dva teška meča protiv Ukrajine i Grčke, da nismo favoriti, ali probaćemo da se spremimo što bolje i ako nam se ukaže prilika da je iskoristimo. U narednom periodu ću obaviti razgovore sa igračicama i nakon toga ću donjeti odluku o spisku. Mislim da nekih velikih promjena i rezova neće biti, bitno je da sve igračice budu zdrave i da igraju u svojim klubovima”, zaključio je Masoničić.

izvor: Vijesti