Connect with us

Prva liga (M)

Marko Bojić potpisao za Budvu, Aleksandar Minić za Jedinstvo Francu!

Drugo kolo Prve lige Crne Gore za odbojkaše obilježiće derbi između Jedinstvo France i Budve, koji će se odigrati u nedjelju u SC “Nikoljac” u Bijelom Polju sa početkom u 19 časova.

Ovaj derbi je danas još više dobio na značaju jer su se oba rivala pred nedjeljni duel izuzetno pojačala i to crnogorskim reprezentativcima, koji su predstavljali Crnu Goru prošlog mjeseca na prvom nastupu na Euro Voleju.

Korektor Aleksandar Minić u narednom periodu će nastupati za Jedinstvo Francu, dok će Marko Bojić braniti boje Budve u crnogorskom prvenstvu i Ligi šampiona, dok se očekuje da krajem novembra otputuje za Kinu, gdje će sasvim izvjesno nastaviti karijeru.

Ulogu favorita Bjelopoljci ipak prepuštaju Budvanima.

“Ekipa Budve je po mom mišljenju apsolutni favorit za osvajanje trofeja ove sezone pa je samim tim i favorit u nedjelju. Sa druge strane mi iz dana u dan podižemo nivo igre i utakmica u nedjelju ce biti prva prilika da vidimo na kom smo nivou trenutno. Od naše ekipe očekujem da pokaže borbenost, želju i odgovornost prema svakom poenu pa ćemo na kraju vidjeti za šta će to biti dovoljno. Svakako, pozivam nase navijače da dodju u sto većem broju, uživaju u dobroj odbojci a momcima pomognu da ostvarimo što bolji rezultat”, kazao je Darko Prebiračević, trener Jedinstva Franca.

Budvani ipak respektuju ekipu Jedinstvo France.

“Obije ekipe u promijenjenim sastavima u odnosu na prošlu godinu, vjerujem da je ovo samo jedan od više susreta ove sezone koji će odlučivati o mnogim stvarima, naravno uz ekipu podgoričke Budućnosti. Očekujem kvalitetan meč koji će opravdati ulogu derbija kola, ekipa Budve je spremna”, izjavio je Vladimir Vasović, trener ekipe Budve.

More in Prva liga (M)