Odbojkaški savez Crne Gore

Address:19. Decembar br.5 (južna tribina Gradskog stadiona), 81000 Podgorica
Phone:+382 20 665 115
Website:www.oscg.me
Liga šampiona

Lube na krovu ‘Starog kontinenta’

Lube je osvojio drugu titulu klupskog prvaka Evrope! Posle 17 godina, Lube je ponovo na krovu Starog kontinenta, pošto je u superfinalu Lige šampiona u Berlinu, savladala Zenit iz Kazanja rezultatom 3:1, po setovima 16:25, 25:15, 25:12, 25:19.

Na ceremoniji proglašenja pobjednika Stanković je primio šampionski pehar iz ruku Aleksandra Boričića, predsjednika Evropske odbojkaške konfederacije (CEV). Treba još dodati da je Stanković peti odbojkaš iz Srbije, koji je postao klupski prvak Starog kontinenta.

Iako je posle prvog seta djelovalo da će odbojkaši Zenita i petu godinu zaredom osvojiti evropsku titulu, već od početka drugog počeo je preokret, kojeg će dugo pamtiti igrači i navijači Lubea.

Iz minuta u minut igra novih šampiona Italije djelovala je sve bolje i bolje, a snažnim servisima i sve boljim napadima, Italijani su ostavljali u čudu iznenađene Ruse. Već do kraja drugog perioda, inicijativa je potpuno prešla na stranu odbojkaša Lubea, što je nastavljeno i u trećem periodu, u kojem su puleni Vladimira Alekna ostali na samo 12 poena.

U završnici je viđen i poslednji trzaj Rusa, koji su od 12:23, na servise Ervina Ngapeta, prišli na „minus 4” (19:23), ali su Leal i Sokolov ipak sačuvali snagu i koncentraciju, pa je nakon 99 minuta igre započelo veliko slavlje odbojkaša i navijača Lubea.

Mnogo junaka u prelijepoj berlinskoj noći, imala je četa Ferdinanda De Đorđija. Cvetan Sokolov i Joandi Leal rešetali su iz svih pozicija, Bruno je sve držao u svojim rukama, a Huantorena, Simon, libero Balaso i naročito kapiten Dragan Stanković, znanjem i energijom rušili su rivala.

U pobjedničkom timu Sokolov je osvojio 17, Leal 15, a Huantorena, koji je proglašen i za MVP-ja 14 poena. Simon je dodao 9, a Dragan Stanković 7. U ekipi Zenita, Ervin Ngapet je upisao 14 poena, Metju Anderson 12, a Maksim Mihajlov 10.

izvor: sportklub.rs

foto: www.cev.eu