Connect with us

Transferi

Leon i Atanasijević još dvije godine u Peruđi, Leonu 1,5 milion evra po sezoni!

Nakon pobjede u Ligi šampiona protiv francuskog Tura, rezultatom 3:0, u srijedu veče u prisustvu najbližih saradnika, predsjednik odbojkaša Peruđe Đino Sirći i srpski as Aleksandar Atanasijević (28) produžili su ugovor na još dvije sezone, do kraja 2021/22.

Atanasijević je u Peruđu došao na ljeto 2013. iz poljskog Belhatova i u međuvremenu je postao jedan od najboljih igrača kluba, ali i istinski ljubimac navijača, koji često kliču ime popularnog „Magnuma” i pjevaju zajedno sa njim, po završetku svake utakmice.

Sirći je produžio ugovor sa Atanasijevićem samo dva dana pošto je dogovorio novu saradnju i sa Vilfredom Leonom, koji će takođe još najmanje dvije sezone igrati za klub iz prijestonice Umbrije.

Nije ni tajna da će kubanski as, koji sada nosi dres reprezentacije Poljske, po novom ugovoru zarađivati 1,2 miliona evra po sezoni, a imaće i posebnog sponzora za medijske kampanje, uz pomoć kojeg će zarada Kubanca porasti na najmanje milion i po evra!

„Oduševljeni smo potpisivanjem novog ugovora sa našim Batom”, izjavio je Đino Sirći, prvi čovjek odbojkaša Peruđe. „On je, prije svega sjajna osoba, momak sa divnim karakterom, koji je pravi lider ekipe i ikona kluba. Drago mi je što smo produžili ugovor na još dvie godine, a iskreno se nadam da će Aleksandar do kraja svoje sportske karijere ostati sa nama”.

Više od 4,300 poena osvojio je Atanasijević u dresu Peruđe, ima i jedan Skudeto, dva Kupa Italije i dva Superkupa. Bio je MVP lige 2018. godine i najbolji poenter sezone u tri navrata. Jedini trofej, za koji i sam kaže da mu nedostaje je onaj u Ligi šampiona. Nova šansa ukazaće se i ove godine.

izvor: Sport klub

More in Transferi