Odbojkaški savez Crne Gore

Address:19. Decembar br.5 (južna tribina Gradskog stadiona), 81000 Podgorica
Phone:+382 20 665 115
Website:www.oscg.me
Novosti

Legendarni Žiba se vraća odbojci

Brazilski odbojkaš Žilberto Amauri de Godoj Filjo poznatiji kao Žiba opet će igrati profesionalno odbojku posle nekoliko godina pauze. On će nastupati za londonsku Poloniju.

Poslednji meč Žiba je odigrao 2014. godine za Al Nasr iz Dubaija kada je imao 38 godina. Sada se Žiba vraća odbojci i igraće nekoliko mečeva za IBB Poloniju iz Londona.

London ima veliki potencijal kao grad, a Polonija ima neverovatan potencijal da uradi nešto zahvaljujući ljudima koji imaju toliku ljubav i strast prema odbojci. Završio sam karijeru ali ovaj sport živi u mom srcu, a vraćam se na teren jer našem sportu su potrebni ljudi koji mogu da privuku navijače i sponzore”, kaže Žiba.

On će se vratiti inače samo za jednu utakmicu i to 14. aprila kada Polonija igra protiv Šefild Halama svoju poslednju utakmicu u engleskoj Superligi. Žiba je u karijeri nastupao za nekoliko brazilskih klubova, dok je u Evropi bio član Ferare i Kunea u Italiji i Iskre iz Odincova u Rusiji. U Dubaiju je karijeru završio 2014. godine dok je 2012. igrao poslednji put za Brazil na Olimpijskim igrama u Londonu. Olimpijski šampion sa Brazilom je bio 2004. u Atini, dva puta je osvajao olimpijsko srebro, a u tri navrata je bio svjetski šampion sa reprezentacijom svoje zemlje. Osam puta je Žiba sa Brazilom osvajao Svjetsku ligu.

izvor sportklub.rs