Connect with us

Reprezentacija

Laković: Provjera u pravi čas

Crnogorske odbojkašice danas od 17 časova u barskoj Topolici odigraće posljednji kontrolni meč sa Bosnom i Hercegovinom pred početak kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo. Dan kasnije zajedno će trenirati.

Naše odbojkašice odradile su ogroman dio posla na bazičnim pripremama u Pljevljima, bile su u Bosni i Hercegovini, sa domaćinom trenirale i u kontrolnom meču izgubile 3:2. Vjeruju da će do prvog kvalifikacionog duela u Grčkoj skockati detalje i zabilježiti prvu pobjedu. Cilj je plasman na EP.

“Za nas nema odmora, navikle smo mnogo da radimo. Ispred nas je cilj, imamo veliku priliku da izborimo plasman na šampionat Evrope i da ispišemo neku novu istoriju. Sa protivnicima u grupi smo već igrali. Upoznati smo sa kvalitetom Ukrajine, davne 2009/10. godine igrali smo sa Grčkom, ne znam koliko se od tada promijenila ova selekcija, ali neke djevojke su upoznate sa igračicama kroz klubve. Sa Norveškom smo se ranije sretale. Imamo više nego solidnu grupu. Mi smo tehnički potkovane, asa slogom i jedinstvom možemo mnogo da uradimo. Svaka od nas ima veliku želju”, kazala je Andrea Laković.

Pobjeda protiv Grčke potvrdila bi dobar rad u pripemnom periodu i donijala mir pred nastavak kvalifikacija za mečeve u Baru sa Ukrajinom i Norveškom.

“Psiha će biti najvažnija. Sigurno da bi nas pobjeda ojačala, malo oslobodila pritiska. Imamo razloga da vjerujemo i razmišljamo pozitivno, jer smo mnogo posla završili do sada. Kvalitetno smo radili, drugačije je sa selektorom Nešićem, ovo je sada veći nivo, a imamo i više inostranog iskustva”.

Pripremni mečevi sa Bosnom i Hercegovinom koristiće za finiš. Pokazaće, smatra Laković, na čemu još moraju i mogu da rade.

“Izgubili smo u prvom meču više zbog naših grešaka. Vjerujem da smo bolja ekipa i da ćemo to već danas pokazati. U svakom slučaju, ovakvi mečevi mogu samo da nam koriste i otkriju mnogo toga”.

Bivša igračica Temišvara, vidi snagu u velikoj želji i jedinstvu ekipe. Smatra da je neophodno adrenalin usmjeriti u pravom smjeru, jer prevelika želja umije da spotakne.

“Ovo je velika prilika koju treba zgrabiti, preambiciozne nijesmo, ali da vjerujemo, vjerujemo. Sve u granicama, najvažnije da smo na istoj strani, znamo što hoćemo i skoncentrisane smo”.

Srednji bloker našeg nacionalnog tima od ove sezone nastupaće za bivši klub selektora Nešića.

“Idem u Trgovište, sa novim ambicijama. Ekipa je bolja i mislim da sam zgrabila dobru priliku. Igraćemo CEV kup, sa šansom da se borimo za titulu, a sigurno za prva tri mjesta”, kazala je Laković.

izvor: Pobjeda

More in Reprezentacija