Connect with us

Intervju

Kolaković za SK: Vjerujem da Crna Gora ide na EP!

Igor Kolaković selektor Irana trenutno je fokusiran na spremanje tima za Azijske igre, a zatim i za Svjetsko prvenstvo. U međuvremenu, Kolaković će pomno pratiti dešavanja u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Naime, od 15. avgusta kreću borbe za plasman na smotru najboljih selekcija Starog kontinenta, a Crna Gora nastoji da stigne do istorijskog uspeha, do plasmana na prvo veliko takmičenje u obije konkurencije. Nepotrebno je trošiti riječi koliko bi taj uspjeh značio za odbojku u Crnoj Gori.

Odbojkaši su u grupi sa Moldavijom, Islandom i Slovačkom, a odbojkašice u grupi sa Ukrajinom, Grčkom i Norveškom. Dvije selekcije će izboriti plasman na Evropsko prvenstvo.

“Što se tiče muške reprezentacije, tu sam malo više upućen oko protivnika i procjena. Odlazak na Evropsko prvenstvo bi bio svakako veliki uspjeh, prvi i istorijski. Protivnici Crne Gore nisu nimalo naivni, osim Islanda. Moldavija će svakako biti nezgodna u prvoj utakmici na svom terenu. Jako bi bilo važno da se ostvari pobjeda na startu, što bi ujedno bila pozivnica da ljubitelji sporta i odbojke u velikom broju dođu u Bar i pomognu momcima na putu ka pobjedama protiv Slovačke i Islanda. Prije svega Slovačke”, rekao je Igor Kolaković za Sport Klub i nastavio:

“Reprezentacija Crne Gore je dobra, u sastavu ima mnogo kvalitetnih igrača na svim pozicijama. Veliko pojačanje je povratak Šuljagića u dres sa državnim grbom. Selektor Veljko Bašić je iskusan i jako kvalitetan trener i siguran sam da će ekipu dovesti do optimalnog nivoa za utakmice koje slijede. Ćulafić, Ćaćić, Bojić, Šuljagić, Dabović i ostali momci su svakako garant jedne ozbiljne i kvalitetne igre. Od srca im želim pobjede koje će ih dovesti do plasmana na Evropsko prvenstvo”.

Iako je naglasio da je bolje upoznat sa situacijom u svijetu muške odbojke, Igor Kolaković se naravno pokazao i kao vrsni poznavalac ženske.

“Djevojke takođe imaju šansu da se izbore za prvi plasman na veliko takmičenje. Imaju kvalitetnog selektora Dragana Nešića, sjajnu Tanju Bokan i Kseniju Ivanović kao lidere tima. Glavni rivali odbojkašicama će biti Grčka i Ukrajina. Mislim da je Norveška objekivno slabija. Jako bi bilo važno da odbojkašice kao i odbojkaši ostvare pobjedu na startu protiv Grčke u gostima, a zatim da iskoriste prednost domaćeg parketa u Baru protiv Ukrajine i Norveške”, rekao je Igor Kolaković i nastavio:

“Od srca se nadam da će obije selekcije uspjeti da izbore plasman na Evropsko prvenstvo jer bi to bilo od vitalnog značaja za odbojku u Crnoj Gori. Muški klubovi bi krenuli praktično sa nulte tačke, a što se ženskih tiče, javio bi se još veći motiv za radom i napredovanjem, što bi direktno uticalo i na kvalitet državnog tima u narednom periodu. Moram da pohvalim čelnike Saveza koji su odradili maksimum kako bi obezbijedili sve što je neophodno odbojkašima i odbojkašicama na putu ka ostvarenju sna, a isto tako da se zahvalim svim medijima koji su pružili podršku, koju su prepoznali važnost trenutka. Ostaje mi samo da se nadam da će to uraditi i ljubitelji sporta, jer je momcima i djevojkama koje vode Veljko Bašić i Dragan Nešić potreban vetar u leđa”.

Odbojkaši prvi meč igraju 15. avgusta u Moldaviji, a odbojkašice u Grčkoj. Četiri dana kasnije u Bar, na megdan izabranicima Veljka Bašića stiže Slovačka, a izabranicama Dragana Nešića Ukrajina. Tri dana kasnije, na istom mestu u dvorani “Topolica”, odbojkaši će igrati protiv Islanda, a odbojkašice protiv Norveške.

izvor: Sport klub

More in Intervju