Connect with us

Crna Gora

Jovanu Deliću uručena nagrada najboljeg sportiste Bijelog Polja

Odbojkaš Jedinstvo Bemaksa, Jovan Delić, najbolji je sportista Bijelog Polja u 2017. godini, odluka je Udruženja sportskih novinara i Centra za sport i rekreaciju.

Delić je u prethodnoj sezoni sa ekipom Jedinstva osvojio titulu prvaka i pobjednika Kupa Crne Gore, bio je i na širem spisku muške seniorske reprezentacije, što ga je i predodredilo za najboljeg, za šta mu je danas nagradu uručio predjsednik Opštine Bijelo Polje Petar Smolović.

Sjajni Delić, koji je ranije proglašen i za najboljeg odbojkaša Crne Gore, za Radio Bijelo Polje kazao je da mu titula najboljeg spotriste grada mnogo znači, jer je to još jedna potvrda njegovog rada i zalaganja.

“Uspjeh koji sam sa svojim klubom ostvario omogućio mi je da danas budem proglašen za najboljeg i zaista je ova nagrada veliki vjetar u leđa i dodatna motivacija da još više i bolje treniram. Nadam se da ćemo i ove sezone ponoviti prošlogodišnji uspjeh i opravdati očekivanja naše publike”, kazao je Delić, zahvaljujući se Udruženju sportskih novinara, Centru za sport i rekreaciju, kao i Opštini Bijelo Polje.

Najbolji klub je, prema odluci Udruženja sportskih novinara i Centra za sport i rekreaciju, OK Jedinstvo Bemax, a nagradu je danas primio predsjednik kluba Miloš Marić. OK Jedinstvo Bemax  prošle godine je po prvi put u istoriji postojanja osvojio duplu krunu, a učestvovao je u Ligi šampiona i takmičio se u CEV Kupu.

 

Tokom današnje svečane dodjele nagrada predsjednik Opštine Bijelo Polje Petar Smolović je čestitajući svim nagrađenim sportistima istakao da će lokalna uprava i u ovoj godini  ulagati u razvoj sporta.

“Bijelo Polje je grad sporta sa dugom i kvalitetnom tradicijom, on je bio i ostaće centar sportskih dešavanja na sjeveru Crne Gore. Ta bogata tradicija nas obavezuje da pravimo dobre rezultate i da je još više obogaćujemo novim uspjesima”, kazao je Smolović, dodajući da prema poslednjim izvještajima SOFKE u Bijelom Polju ima 1 600 sportista u svim selekcijama, što je impozanatn broj i potvrda osnovnog nečela sporta – masovnosti.

On je naveo da je obaveza lokalne uprave da poboljša infrastrukturu, da izdvoji sredstva za razvoj sporta, kao i da radi na njegovoj promociji i afiramaaciji.

“Budžet za sport u prošloj godini iznosio je 500 hiljada eura, ali je premašen. U ovoj godini sigurno neće biti manji, ali  moramo realno da planiramo i da ravnopravno ta sredstva raspodijelimo. Ove godine planiramo i da preuredimo sportsku salu, koju ćemo pripojiti SOFKI, imenovaćemo njenog upravnika, i da formirati novi menadžment. Vjerujem da ćemo na taj način obezbijediti mnogo bolje uslove, da ćemo konačno imati grijanje i savremene svlačionice. Takođe, u sklopu SC “Nikoljac” otvorićemo i teretanu, koja će biti na raspolaganju svim sportistima, jer je to sadržaj koji je nedostajao za fizičku i kondicionu pripremu sportista”, najavio je predsjednik.

Izvor: Radio Bijelo Polje

More in Crna Gora