Odbojkaški savez Crne Gore

Address:19. Decembar br.5 (južna tribina Gradskog stadiona), 81000 Podgorica
Phone:+382 20 665 115
Website:www.oscg.me
IntervjuPrvenstvo

Janković: Prilika da svi koji vole Budućnost podrže naše momke u finalu

Mirko Janković, predsjednik OK Budućnost Capital Plaza

Početak velikog finala između Budve i Budućnost Capital Plaze se približava. Prva utakmica igra se u nedjelju od 18 časova u Mediteranskom sportskom centru u Budvi.

”Ponosni smo na naše momke i stručni štab, nije mala stvar pobijediti Jedinstvo dva puta po 3:0 u nekoliko dana i na taj način plasirati se u finale. U protekle tri sezone smo uglavnom gubili te najvažnije utakmice protiv Bjelopoljaca, placali danak neiskustvu. Poslednji put je to bio slučaj u polufinalu Kupa, kada smo se na neki način i uplašili pobjede. Iako nam je teško pao, taj poraz nas nije obeshrabrio već naprotiv, iz njega naučili dosta i ekipa je u narednim mečevima krenula da igra mnogo bolje i sigurnije i mi sa tribina smo vidjeli igru koju smo silno priželjkivali svih ovih godina”, kazao je Mirko Janković, predsjednik Budućnost Capital Plaze.

On ističe da se klub odlučio da ove sezone dovede par iskusnijih igrača kako bi pomogli mlađima.

“U odnosu na protekle tri godine, ove sezone smo se odlučili za veliki iskorak, da dovođenjem tri iskusnija igrača poboljšamo kvalitet ekipe, ali da prevashodno pomognemo mlađim igračima da stasavaju i jos više napreduju. U odnosu na Budvu i Jedinstvo, koji su još u avgustu imali obezbijeđene svoje budžete, mi smo se svih ovih mjeseci borili da se pronađu sredstva kojima će se pokriti sezona. Bilo je trenutaka kada smo mislili da nećemo uspjeti, ali danas, pred finale prvenstva sa ponosom možemo reci da je najveći dio posla odrađen i da ćemo uspješno završiti ovu takmičarsku godinu. Ovim putem bih se zahvalio u ime Uprave kluba svim sponzorima, donatorima, Glavnom gradu, prijateljima kluba koji su nas pomogli ove godine i bez čije pomoći ne bismo uspjeli”, kazao je Janković, inače nekadašnji odbojkaš Budućnosti i član one čuvene generacije koja je u velikom finalu sa Budvanskom Rivijerom, osvojila titulu SR Jugoslavije 2002.godine.

“Od nedjelje, 14.aprila nas očekuje nešto najljepše što ćemo iskusiti svih ovih godina, finale protiv rivalskog grada, Budve. Imao sam tu čast da budem protagonista (na klupi) najuzbudljivijih mečeva u istoriji naše odbojke, a možda i crnogorskog klupskog sporta. I dan danas se naježim kad se sjetim vrele atmosfere u Morači i Mediteranskom Centru, izlaska na teren, napetosti između navijača dva grada i na kraju našeg velikog slavlja. Svjestan sam da se nešto takvo teško može ponoviti, međutim ovo finale uliva nadu da se opet može napraviti jedno zdravo rivalstvo između dva grada. Ipak jednu stvar moram istaći, a to je da u godinama kada je klub bio najjači nije vladalo zajedništvo kakvo sad, kako među igračima tako i među nama u Upravi. To je valjda zbog toga što smo svi ponikli u klubu i što ljubav prema Budućnosti preovladava sve ostalo. Kao što je trener Radulović u svom intervjuu naglasio, 12 od 15 igrača prve ekipe su naša djeca, sto nije bio slučaj u godinama kada je klub u seniorskoj selekciji imao najviše trećinu igrača iz Podgorice. To je nešto što je za ponos i što je razlog više da se ovim momcima pruži podrška, da se publika vrati u velikom broju posle mnogo godina. Znam da postoji mnogo ljudi koji vole klub i koji se često raspituju o stanju u klubu. Ovo je prava prilika da svi oni koji vole klub, njegovi stari navijači, nekadašnji igrači i članovi, ali i oni novi koji nikada nisu došli na naše utakmice, sada dođu i budu naš sedmi igrač i pomognu našim momcima da dođu do prve titule posle 10 godina. Svakako, na kraju mi se nadamo se da će sa ovim finalem otpočeti neka nova, uspješna era kluba, gdje će Budućnost konačno stati na stabilne finansijske osnove i moći da nesmetano planira svoju budućnost”, zaključio je Janković.