Odbojkaški savez Crne Gore

Address:19. Decembar br.5 (južna tribina Gradskog stadiona), 81000 Podgorica
Phone:+382 20 665 115
Website:www.oscg.me
Razno

Galebove pobjede u čast Jovane Kovačević

Odbojkaški klub Galeb je prethodnog vikenda nastupio u Herceg Novom, u Kup utakmici protiv OK Albatros i istu započeo uz minut ćutanja, u čast tragično preminule Jovane Kovačević, i završio pobjedom.

Pionirke su nastupile u Podgorici u III kolu pionirske lige gdje su savladale Moraču i Mediteran.

Pobjede Galebovih selekcija su posvećene njihovoj bivšoj igračici Jovani Kovačević, koja je nesrećnim slučajem izgubila život 04.decembra 2018. godine.

Jovana je bila član kluba sa najdužim stažom u klubu Galeb. Isticala se izuzetno vrijednim i upornim radom. Bila je svestrana, tako da je često, po potrebi kluba igrala i poziciju primača servisa, libera, a u zadnje vrijeme je radila i nastupala na poziciji tehničara.

U konkurenciji pionirki, zbog kvaliteta koji je posjedovala, bila je uvrštena na spisak reprezentacije Crne Gore. Učestvovala je u osvajanju brojnih medalja u takmičenjima mlađih kategorija u zadnje četiri godine, a u takmičarskoj 2018./19. godini, bila je priključena prvom timu OK Galeb koji uspješno nastupa u Prvoj odbojkaškoj ligi Crne Gore.

Galeb je ostao bez vrijednog, odanog i dobrog člana i čovjeka. Ovom prilikom se Galeb, između ostalog, zahvaljuje sportskim kolektivima koji su na razne načine izjavili saučešće klubu i porodici Kovačević. Posebna zahvalnost OK Morači čiji su predstavnici svojim prisustvom u Baru izjavili saučešće, OK Lovćenu koji je poslao telegram saučešća i OK Herceg Novom i Albatrosu čiji su predstavnici na vrlo emotivan način izrazili žaljenje povodom tragičnog događaja.

OK Galeb će ubuduće na svoj način izražavati poštovanje prema pokojnoj Jovani i njenoj porodici, o čemu će sportska javnost biti obavještavana, piše u saopštenju OK Galeb.

Jovana, počivaj u miru i za sve što si dala za OK Galeb i odbojku, veliko ti hvala!!!